Rus Ordusu, Ukrayna'nin Jitomir Ve Harkov Kentlerindeki Askeri Noktalari Vurdu

Rusya, Ukrayna’nin Jitomir kentindeki bir askeri kislaya savas uçaklari ile roket saldirisi düzenlerken, Harkov kentindeki bir askeri üsse ise hava saldirisi düzenleyerek askeri üssü tamamen imha etti.

Rusya, birkaç gündür sivillerin Ukrayna’nin kentlerinden tahliyesi için ateskes rejimi uygularken, ülkenin bazi kentlerinde ise saldirilarina devam ediyor. Rusya gece saatlerinde Ukrayna’nin bazi kentlerine saldirilar gerçeklestirirken son hedefler Jitomir ve Harkov kentleri oldu. Gece saatlerinde Rus askerleri tarafindan Jitomir kentindeki bir askeri kisla hedef alindi. Rus savas uçaklarindan gönderilen roketlerle vurulan bina kismen çöktü. Binadaki birçok kisi kurtarilmaya çalisilirken, saldirinin ayrintilarina iliskin Jitomir Belediye Baskani Sergey Sukhomlin’den açiklama geldi. Sukhomlin, "Size söylüyorum bu binada askerler yoktu. Siviller vardi" ifadelerini kullandi. Binada kalanlarin asker degil sivil oldugunu savunan Sukhomlin suana kadar ölü haberi almadiklarini, bazi sivillerin ise yaralandigini aktardi.

Harkov’da askeri üs imha edildi

Gece saatlerinde bir baska hedefte Harkov oldu. Harkov’a bagli Balakliya’da bulunan Ukrayna’ya ait bir askeri üs, Rus savas uçaklari tarafindan vuruldu. Bu saldirida Ukrayna üssünün tamamen imha edildigi bilgileri alinirken, Rus birliklerinin Harkov’daki Zmiev karayolunun kontrolünü ele geçirmek için de bu bölgeye operasyonlar yaptigi ögrenildi.
Kaynak: İHA