Tiktok Rusya'da Bazi Hizmetlerini Askiya Aldi

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, “sahte haber” yasasi nedeniyle Rusya’da bazi hizmetlerini askiya aldi.

Tiktok Rusya'da Bazi Hizmetlerini Askiya Aldi


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 11’inci gününe girerken, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna savasina dair “sahte haber” yayanlara 15 yil hapis cezasina onay verilmesine izin veren yasayi onaylamisti. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, Rusya’nin “sahte haber” yasasi nedeniyle Rusya’da bazi hizmetlerini askiya aldi.

TikTok tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, “Çalisanlarimizin ve kullanicilarimizin güvenligi en yüksek önceligimiz olmaya devam ediyor. Rusya’nin yeni ’sahte haber’ yasasi isiginda, bu yasanin güvenlik etkilerini gözden geçirirken, video hizmetimize canli akisi ve yeni içerik dagitimini askiya almaktan baska seçenegimiz yok” ifadeleri kullanilarak, "Uygulama içi mesajlasma hizmetimiz etkilenmeyecek" denildi.

Açiklamada, "Güvenlik birinci önceligimiz olarak hizmetlerimize ne zaman tam olarak devam edebilecegimizi belirlemek için Rusya’daki gelisen kosullari degerlendirmeye devam edecegiz” ifadeleri kullanildi.

Öte yandan söz konusu yasanin onaylanmasinin ardindan CNN, Bloomberg, BBC ve ZDF gibi birçok Batili medya kurulusu Rusya’da yayinlarini durdurmustu.
Kaynak: İHA