Elazig'da Osman Pasa Ve Sehitleri Anmak Için Mevlit Programi Düzenlendi

Elazig’da 8. Kolordu Komutani Korgeneral Osman Erbas ve 10 askerin sehadetleri anisina Izzetpasa Camii’nde Kur’an-i Kerim tilaveti ve mevlidi serif okuma programi düzenlendi.

Elazig'da Osman Pasa Ve Sehitleri Anmak Için Mevlit Programi Düzenlendi


4 Mart 2021 tarihinde Bingöl’den Tatvan’a giderken helikopter kazasinda sehit düsen Elazig 8. Kolordu Komutani Korgeneral Osman Erbas ve 10 askerin sehadetleri anisina Izzetpasa Camii’nde Kur’an-i Kerim tilaveti ve mevlidi serif okuma programi düzenlendi.

Elazig Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, 8. Kolordu Komutan Vekili Saadettin Alp Ergin, Il Emniyet Müdürü Celal Sel, Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Karasit, kamu kurum müdürleri, Müftü Selami Aydin ve vatandaslar katildi.

Elazig Valiligi himayelerinde müftülük tarafindan düzenlenen program aksam namazinin kilinmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Vatandaslarin sehitlere dua ettigi program, mevlidi serif okuma ve lokum ikramiyla son buldu.

Bu programlarin devletin yaninda oldugunu hissettirdigini belirten sehit Ragip Soylu Coskun’un abisi Hasan Çoskun, “Tüm sehitler olmak üzere Osman Pasa’mizin ve onunla birlikte sehit düsen helikopterde bulunan tüm sehitlere sonra kardesim Ragip Soylu Coskun’a Allah rahmet eylesin. Rabim sahadetlerini kabul etsin. Vatan için gerekirse kardesim degil ben olsam bile sehit olmaya cani gönülden raziyim. Öyle büyük bir mertebe ki sehitlik erisilmesi çok zor olan bir sey. O yüzden Rabbim herkese sahadet serbetti içmeyi nasip eylesin. Allah devletimize zeval vermesin. Bu tür programlar gerçekten bizi duygulandirdi. Bir nevi devletimizin yanimizda oldugunu hissettik. Bunun bilincine bir daha vardik. Onun için bu programi yapan düzenleyen herkesten Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA