AK Parti'li Yavuz Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'nu Da Düsündük, Seçmen Kaydi Düsmeyecek'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Seçim Isleri Baskani Ali Ihsan Yavuz, “Kemal Kiliçdaroglu’nu da adeta düsünerek, adresi kapali olmasi sebebiyle seçmen kaydi düsenlerin seçmen kaydi düsmesin diye bir kurgu yaptik” dedi.

AK Parti'li Yavuz Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'nu Da Düsündük, Seçmen Kaydi Düsmeyecek'
AK Parti Seçim Isleri Baskanligi Manisa Il Istisare Toplantisi, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Seçim Isleri Baskani Ali Ihsan Yavuz’un katilimiyla gerçeklesti. Yunusemre Millet Çarsisi Salonu’nda gerçeklestirilen istisare toplantisinin açilis konusmasini yapan AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli, “Hep birlikte Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti ailesi olarak büyük ve güçlü Türkiye’nin insasi için çalisiyoruz. Bir medeniyet hareketiyiz. Dolayisiyla hep birlikte yapmaya çalistigimiz sey bize ait olan medeniyetinin gelecegini üstlenmis durumdayiz. Dolayisiyla bu süreç içerisinde teskilat olarak ilk hedefimiz 2023 seçimleri. Yine Cumhurbaskanimizin liderliginde parti disiplini içerisinde yol yürüyoruz. Yolun önemli bir kismini hep beraber yürüdük. Hep beraber AK Parti ailesi olarak hizli bir sekilde seçime giriyoruz. Seçim islerimiz bu bütünün çok önemli bir parçasi. Dolayisiyla bütün teskilatimizin Cumhurbaskanimizin yapmis oldugu çalismalarin hepsinin semeresini görecegimiz bir zaman. Dolayisiyla sahada kazandiklarimizi masa basinda taçlandirmamiz gerekiyor” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, “Bugün kendisini uzun zamandan beri bildigimiz ve çalismalarina da sahit oldugumuz Genel Baskan Yardimcimiz Manisa’dalar. Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi daha seçime çok büyük bir süre olmasina ragmen simdiden sandiklarimizla, teskilatlarimizla alakali neler yapacagimizi, nerelerde eksikliklerimiz var, nerelerde yanlislik var, daha güzel isleri nasil yapacagimiz anlayisiyla bugün burada bizlerle beraber. Kendisine Manisamiza hos geldiniz diyoruz” ifadelerini kullandi.

“Cumhur Ittifakiyla toz kadar itilafimiz yok”

Seçim kanunuyla ilgili çalismalarin tamamlandigini söyleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Seçim Isleri Baskani Ali Ihsan Yavuz, “Seçim kanunuyla ilgili bir çalismamiz var. Biz çalismamizi yaptik hazir. Önce biz çalistik. Ardindan Milliyetçi Hareket Partisi kendi içinde çalisti. Sonra da birlikte oturduk ve ittifakla karar verdik. Disariya bazi yansimalar oldu. Dediler ki ‘Aslinda su olacakti da aralarinda anlasamadilar’. Öyle arzu ettikleri için böyle söylüyorlar. Toz kadar bir itilafimiz olmadan Cumhur Ittifaki olarak seçim mevzuatina iliskin degisiklikleri hazirladi. MYK’nin onayindan da geçti. Cumhurbaskanimizin olurlarindan geçmek suretiyle paket hazir bekliyor. Bir yil kalana kadar meclise gelebilir. Çünkü bir yil kaladan az bir zamanda çikarsa seçimlerde geçerli olmaz. Onun için haziran ayina kadar müddeti var. Erkenden de çikarmadik ki ‘Bak erken seçime gitme ihtimali var’ demesinler o yolu da kapatalim diye biraz daha erteledik. Çok kisa bir süre içerisinde meclisin gündemine gelecek hazir” dedi.



“Kiliçdaroglu’nu da düsünerek seçmen kaydi düsmesin diye kurgu yaptik”

Hazirlanan seçim kanunundan örnekler veren Yavuz, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun 2010 Türkiye anayasa degisikligi referandumunda adres degisikligi nedeniyle oy kullanamamasi üzerinden açiklama yaparak, “Bir kez seçmen olan seçmen hakkini kaybetmiyor. Kemal Kiliçdaroglu’nun basina geldi. Seçmen olamadi. Biz seçme seçilme hakkinin uygulandigi, seçilme hakkinin yok olmadigi bir kurgu olusturalim dedik. Kemal Kiliçdaroglu’nu da adeta düsünerek, adresi kapali olmasi sebebiyle seçmen kaydi düsenlerin seçmen kaydi düsmesin diye bir kurgu yaptik” dedi.

Öte yandan Yavuz, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 2023 seçimlerinde aday olmasiyla ilgili hiçbir engelin bulunmadigini belirtti.

Toplanti konusmalarin ardindan basina kapali olarak devam etti.

Istisare toplantisina, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Seçim Isleri Baskani Ali Ihsan Yavuz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Genel Merkez SKM Baskani Harun Tüfekçi, Genel Merkez Seçim Isleri Baskan Yardimcisi Bölge Koordinatörü Serpil Kavrak, Genel Merkez Kadin Kollari Seçim Isleri Baskani Havva Sibel Söylemez, Genel Merkez Gençlik Kollari Seçim Isleri Baskan Yardimcisi Piril Özçelik ile ilçe belediye baskanlari, partinin ilçe baskanlari, kadin ve gençlik kollari yönetimleri katildi.

Kaynak: İHA