Ukrayna, Fas Ve Gürcistan Büyükelçilerini Görevden Aldi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, kendi görev bölgelerinde Rusya’ya karsi etkili diplomatik basari ortaya koyamayan Fas ve Gürcistan Büyükelçilerini geri çagirarak görevden aldigini belirterek, “Görevde kalabilmek adina bosa zaman geçirenler var” dedi.

Ukrayna, Fas Ve Gürcistan Büyükelçilerini Görevden Aldi


Rusya-Ukrayna Savasi 36’nci gününde devam ederken, Ukrayna diplomatik alanda Rusya’ya karsi yeni yaptirimlarin uygulanabilmesi için çalismalarini sürdürüyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, kendi görev bölgelerinde Rusya’ya karsi etkili diplomatik basari ortaya koyamayan Fas ve Gürcistan Büyükelçilerini geri çagirarak görevden aldi.

“Görevde kalabilmek adina bosa zaman geçirenler var”

Zelenskiy, “Ülkenin savunmasi ve gelecegini elde edebilmesi için çalisan insanlar var. Böyle bir görevi olan her insana saygi duyuyoruz. Bir de görevde kalabilmek adina bosa zaman geçirenler var. Eger ülkeleri Rusya’ya karsi yaptirim uygulamaya ikna edemiyorsaniz kendinize baska is arayin. Fas ve Gürcistan Büyükelçilerini geri çagirdim. Ayrica Latin Amerika, Orta Dogu, Güneydogu Asya ve Afrika ülkelerinde görevli temsilcilerimizden de sonuç bekliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA