Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, 'Kimsenin Sözüne Inanmiyoruz. Savas Alaninda Gerçek Bir Durum Var'

Rusya’nin Kiev ve Çernihiv’e saldirilarini azaltma kararina ragmen hala saldirilara devam ettigini söyleyen Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, ”Kimsenin sözüne inanmiyoruz. Savas alaninda gerçek bir durum var” dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya - Ukrayna heyetinin Istanbul’da yaptigi görüsmelerden sonra Rusya Savunma Bakanligi’nin, Kiev ve Çernihiv bölgelerine saldirilari azaltma kararina ragmen saldirilarin hala sürdügüne isaret etti. Ukrayna topraklarinin her karisi için savasmaya devam edeceklerini belirten Zelenskiy, “Evet, devam eden bir müzakere süreci var. Ama bunlar hala bos sözler. Simdiye kadar hiçbir özelligi yok. Rus birliklerinin Kiev ve Çernihiv’den çekildigi iddiasiyla ilgili baska sözler de var. Iddiaya göre isgalcilerin bu yönlerdeki faaliyetleri azaltilacak. Bunun bir oyalama degil, çekilmenin sonuçlari oldugunu biliyoruz. Savunucularimizin çalismalarinin sonuçlari. Ancak ayni zamanda Donbass’ta yeni saldirilar için Rus birliklerinin biriktigini de görüyoruz ve bunun için hazirlaniyoruz. Kimseye inanmiyoruz, güzel sözlere. Savas alaninda gerçek bir durum var. En önemlisi hiçbir seyden vazgeçmeyecegiz ve topraklarimizin her bir karisi için halkimizin her biri için savasacagiz” dedi.

“1 milyar dolarlik insani yardim ve 500 milyon dolarlik destek paketi için Biden’a tesekkür ettim”

Sözlerinin devaminda ABD Baskani Joe Biden ile bir görüsme yaptigini aktaran Zelenskiy, “ABD Baskani Biden ile bir görüsme gerçeklestim. Çok detayliydi. Bir saat sürdü. Elbette, 1 milyar dolarlik yeni insani yardim paketi ve 500 milyon dolarlik dogrudan bütçe destegi için ABD’ye tesekkür ettim. Su an dönüm noktasinda oldugumuzu belirttim. Baskan Biden’a Ukrayna’nin neye ihtiyaci oldugunu söyledim. ABD’nin ilkeli destegine sahibiz ve simdi, demokratik dünyanin tüm gücünü göstermek için Ukrayna’ya yardim etmek özellikle önemlidir. Eger birlikte özgürlük için savasmak istiyorsak, ortaklarimiza danisiyoruz. Gerçekten birlikte özgürlük ve demokrasimizi korumak için savasiyorsak o zaman bu zor zamanda yardim talep etme hakkimiz var” dedi.

Zelenskiy konusmasinin bu bölümünde Norveç parlamentosuna seslendigini, Misir Cumhurbaskani ve Birlesik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi ile de görüsme yaptigini belirtirken hakliliklarini anlatmak için bu tür temaslarini sürdürecegini söyledi.

Kaynak: İHA