Oto Kiralama Sitelerini Taklit Eden Sebekeye Operasyon

Araç kiralama sirketlerinin internet sitelerini taklit ederek dolandiricilik yapan sebekeye Izmir merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi. 216 kisiyi dolandirip, yaklasik 300 bin lira haksiz kazanç saglama suçundan gözaltina alinan 7 kisiden 1’i tutuklandi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince Izmir, Istanbul, Bilecik ve Artvin ilçelerinde yürütülen sorusturmada, Türkiye’de faaliyet gösteren kurumsal araç kiralama firmalarina ait internet sitelerinin gerçeklerinden ayirt edilmesi zor olacak sekilde sahte araç kiralama sitelerini hazirlattigi tespit edilen çeteyi belirledi. Süphelilerin sayfa üzerine iletisim bilgilerini ekledikleri, araç kiralamak isteyen vatandaslarin sahte sitelerde yer alan iletisim numaralari ile irtibata geçtikleri ve araç kiralamak üzere süpheliler ile anlastiklari, sonrasinda da kendilerine verilen IBAN numaralarina araç kiralama ve depozito ücretlerini göndermelerine ragmen kiraladiklari araçlarin adreslerine gönderilmedigi ve süphelilerin bu yöntem dolandiricilik eylemlerini gerçeklestirdikleri tespit edildi.

4 ilde dügmeye basildi, 7 süpheli yakalandi

Sorusturma sonucunda ekipler, Izmir, Istanbul, Bilecik ve Artvin’de 29 Mart tarihinde es zamanli operasyon düzenlerken, operasyonda 7 süpheli sahis yakalandi. Dolandiricilik eylemlerinde kullanilan banka hesaplarina el konulurken, suçta kullanilan çok sayida dijital materyal de ele geçirildi.

226 kisiyi 300 bin lira dolandirmislar

Öte yandan olayla ilgili yürütülen sorusturmada, süpheli sahislarin Izmir’de 16 kisiyi, ülke genelinde ise toplam 200 kisiyi dolandirdigi ve yaklasik 300 bin lira haksiz kazanç sagladiklari ortaya çikti.

7 süpheliden 1’i tutuklandi

Gözaltina alinan süphelilerden 7’si emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikartilan süphelilerden 1’i tutuklanirken 6 süpheliye ise kelepçe takilmak suretiyle ev hapsi verildi.

Kaynak: İHA