KKTC Istanbul Baskonsoloslugu Yeni Binasina Tasindi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Istanbul Baskonsoloslugu düzenlenen törenle Sisli’deki yeni binasina tasindi.

KKTC Istanbul Baskonsoloslugu Yeni Binasina Tasindi
KKTC Istanbul Baskonsoloslugu, düzenlenen törenle Sisli’deki yeni binasina tasindi. Törene Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Seniha Birand Çinar, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve Kibris Gazileri katildi.

Törende gerçeklestirilen protokol konusmalarinin ardindan baskonsolosluk hizmete açildi.

"Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti bagimsiz bir cumhuriyettir"

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptigi konusmada, "Kibris 4 buçuk asirdir adimizdir, adamizdir, vatan topragimizdir. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti bagimsiz bir cumhuriyettir. Ilelebet de öyle kalacaktir" dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ise, "Böyle bir hizmeti Istanbul’dan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne sunmanin mutlulugunu yasiyorum. Baskonsoloslugumuz Istanbul’daki hizmetleri noktasinda güzel günlere ulasmasini diliyorum" diye konustu.



"Istanbul, Kibrisli Türkler için dünyaya açilan bir kapisi"

Istanbul’un kültürel ve ticari bakimindan gelismis oldugunu ve Kibrisli Türklere açilan dünya kapisi oldugunu ifade eden KKKTC Istanbul Baskonsolosu Seniha Birand Çinar da, "Hizmet binamizi tasidik. Daha önce Darphane’de bir yerimiz vardi ancak hem ilerleyen zaman hem de çagdas ihtiyaçlara hizmet veremez duruma gelmisti. Istanbul, Kibrisli Türkler için dünyaya açilan bir kapisi. Istanbul bir ticaret merkezi ayrica kültürel anlamda da çok zengin bir yer. Bizim için çok önemli bir merkez. Zaman içerisinde artan iliskilerin daha genisletmek daha farkli alanlara yaymak için imkanlara ihtiyaç duyuyorduk. Bu farkli imkanlari da bize bu bina saglayacak durumda" seklinde konustu.

Kaynak: İHA