Bakan Varank Açiklamasi 'Sektörlerin Üzerindeki Yükleri Halletmek Için Reformlar Yapmaya Devam Ediyoruz'

ISPARTA – Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Milletimizin yasadigi sikintilari görmezden gelmiyoruz. Eksiklerimizi biliyor bunlari kapatmak için çok daha fazla çalisiyoruz. Tüm sorunlarin üstesinden gelebilecek olan yine bizleriz çünkü biz dert sahibiyiz. Bu ülkeye karsi sorumluluklarimizi biliyoruz. Bu çerçevede sektörlerin üzerindeki yükleri halletmek için reformlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Sektörlerin Üzerindeki Yükleri Halletmek Için Reformlar Yapmaya Devam Ediyoruz'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Isparta’da 33 Proje Toplu Açilis Töreninde açiklamalarda bulundu. Sehirlere yapilan önemli yatirimlar neticesinde Türkiye’nin ekonomik büyüyüsünün rekorlarla devam ettigine deginen Bakan Varank, “Milletimizin yasadigi sikintilari görmezden gelmiyoruz. Eksiklerimizi biliyor bunlari kapatmak için çok daha fazla çalisiyoruz. Tüm sorunlarin üstesinden gelebilecek olan yine bizleriz çünkü biz dert sahibiyiz. Bu ülkeye karsi sorumluluklarimizi biliyoruz. Bu çerçevede sektörlerin üzerindeki yükleri halletmek için reformlar yapmaya devam ediyoruz’’ dedi.



“Üreticilerimizin önünü açiyoruz”

Yaptiklari reformlarla ilgili örnekler veren Bakan Varank, “Geçtigimiz günlerde Sayin Cumhurbaskanimiz ilan etti. Ilk etapta gida sektöründeki KDV’yi yüzde 1’e düsürdük turizm sektörünü de içine alacak sekilde yeme içme hizmetlerindeki KDV oranini yüzde 18’den yüzde 8’e çektik. Son olarak yatirim tesvik belgesi kapsamindaki islerin KDV istisnasi yöntemini turizm yatirimlarini da buna dahil edecek sekilde kolaylastirdik. Bu yeni yöntemle artik imalatçilar yatirimlarini bitirdikten sonra KDV iadesi talep etmek yerine KDV’leri hiç ödemeyecekler. Bunun gibi attigimiz adimlarla bu ülkeye deger katan yatirimci ve üreticilerimizin daha fazla önünü açiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlilikla ilerliyoruz”

Salginin tetikledigi dünyadaki ekonomik krizin ve son zamanlarda meydana gelen Rusya ve Ukrayna savasiyla daha da derinlestiginden bahseden Bakan Varank, “Türkiye yatirim, istihdam, üretim ve ihracat odakli büyüme stratejisiyle bu krizi de firsata çevirecek kabiliyetlere sahip. Herkes Türkiye’nin hem bölgede hem de dünyada kriz atmosferini nasil yönettigini gayet iyi görüyor. Antalya’da baslayan diplomasi trafigi Istanbul’a tasindi. 24 Subat’tan beri Türkiye’nin üstlendigi arabuluculuk rolünü bütün dünya takdir ediyor. Öyle ki birbiriyle savasan 2 ülkenin heyetleri dahi Sayin Cumhurbaskanimizi ayakta alkisliyor. Tabi bu her lidere nasip olabilecek bir kabiliyet degil. Bu kadar savas ortaminda baris için bu kadar gayret gösterebilmek, elini tasin altina koyabilmek her liderin üstesinden gelebilecegi bir is degil ama biz bunu hamdolsun Dünya’nin da takdir ettigi sekilde güzel bir sekilde yönetmeye çalisiyoruz’’ diye konustu.



‘’Yeter ki bir olalim hep birlikte ülkemize sahip çikalim’’

Milletin her seyinde farkinda oldugundan Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çikacagindan bahseden Bakan Varank, “Birileri bunu görmezden gelebilir hatta bunu küçümseyebilir ancak milletimiz her seyin farkinda ülkemiz için gösterdigimiz çabaya milletimiz sahit. Görecekseniz insallah Türkiye bu süreçten de güçlenerek çikacak yeter ki bir olalim beraber olalim hep birlikte ülkemize sahip çikalim. Burada is insanlarimiz yatirim yapmaya devam etsinler Allah’in izniyle bu ülkeyi çok daha güzel günler bekliyor ve Türkiye son dönemdeki gelismelerle birlikte dogunun da batinin da en önemli üretim alternatifi oldugunu tüm dünyaya göstermis olacak’’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA