Bolu'da, 12 Yasindaki Kiza Cinsel Istismarda Bulunan 2 Kisiye Hapis Cezasi

Bolu’da, E.B. (12) isimli kiza 7 yil önce cinsel istismarda bulunan ve cep telefonuna kaydeden 3 kisiden S.M. (14) 15 yil, S.Y. (13) 5 yil hapis cezasina çarptirildi.

Olay, 2015 yili Agustos ayinda Akpinar mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, E.B. isimli kiz çocugu arkadasi S.Y. ile bulustuktan sonra S.Y.’nin arkadasi olan A.A.’nin evine gitti. S.Y. arkadasinin evine götürdügü E.B.’ye cinsel istismarda bulundu. Evde bulunan S.M. ise, hem bu anlari cep telefonu ile kaydetti hem de E.B.’ye cinsel istismarda bulundu. Görüntülerle tehdit edilen E.B., olaydan 2 yil sonra yasadiklarini ailesine anlatti. E.B.’nin ailesi ise savciliga giderek S.Y., S.M. ve A.A.’dan sikayetçi oldu.

Bolu 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde 3 süpheli hakkinda ’basit tehdit’, ’çocugun nitelikli cinsel istismari’, ’özel hayatin gizliligini ihlal’, ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlamalariyla dava açildi.

Zeka geriligi raporu verildi

Dava sürecinde cinsel istismara ugradigi iddia edilen E.B. hakkinda Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Adli Tip Klinigi tarafindan hafif zeka geriligi oldugu, sanik çocuklarin ise suçun anlam ve niteliginin farkinda olduklari yönünde rapor hazirlandi. Belge ve raporlarin tamamlanmasinin ardindan S.Y. (21), S.M. (21) ve A.A. (20) ile magdur E.B. (19) hakim karsisina çikti.

2 saniga ceza, ev sahibine beraat

Karar durusmasinda E.B. saniklardan sikayetçi oldugunu belirtirken, saniklar S.Y., S.M. ve A.A. suçlamalari reddederek beraatlerini istediler. E.B.’yi ve saniklari dinleyen mahkeme heyeti S.M.’yi ’nitelikli cinsel istismar’, ’özel hayatin gizliligini ihlal’, ’müstehcenlik’ ve ’kisiyi hürriyetinden yoksun birakmak’ suçundan toplamda 15 yil 3 ay 10 gün hapis ile cezalandirdi. S.Y. ’nitelikli cinsel istismar’ suçundan 5 yil 10 ay hapis cezasi aldi.

Evin sahibi A.A. için ise, beraat karari verildi.

Kaynak: İHA