Van'da Muhasebeciler Bir Araya Geldi

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odasi (SMMMO), 1-7 Mart Muhasebe Haftasi nedeniyle üyeleri için yemekli program düzenledi.

Van'da Muhasebeciler Bir Araya Geldi
Elite World Van Otel’de düzenlenen yemekte konusan Van SMMMO Baskani Ibrahim Sahin, pandemi nedeniyle iki yildir bir araya gelemediklerini ifade ederek, pandemide hayatini kaybeden tüm meslektaslarina Allah’tan rahmet diledi. Kamu kuruluslarindan beklentilerinin oldugunu dile getiren Sahin, “Issizligin arttigi bir süreç yasiyoruz. Maliye Bakanligimiz her zaman ‘kayit disi ile ugrasalim’ diyor. Evet kayit disi ile ugrasalim ama çikin Van’in sokaklarinda kayit disi binlerce mükellef var. Bizler mali müsavirler camiasi olarak vergilerimizi zamaninda ödeyerek katki sunarken, maalesef Van’da yüzde 10-15 civarinda kayit disi mükellef oldugunu görmekteyiz. Yine kamu kurumlarindan beklentilerimiz var. Her sey ceza degildir. Biz her seyi dört dörtlük yaptigimizda bile bazi sikintilar çikabiliyor. Biz yasalarin mutlaka uygulanmasindan yanayiz ama biraz esnetilmesini talep ediyoruz. Yine is dünyasindan beklentilerimiz var. Biz müsterilerimize çok ciddi hizmetler veriyoruz. Müsterilerimiz bunu es geçiyor ama bizi anlamalarini ifade etmek istiyorum” dedi.

Program, yeni katilan üyelere mali müsavirlik ruhsatlarinin verilmesi ve ikramlarla son buldu.

Programa Van Defterdari Murtaza Kamar, SGK Il Müdürü Abidin Göksoy, Van Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Fevzi Çeliktas, Is-Kur Il Müdürü Hidayet Kisi ve muhasebeciler katildi.

Kaynak: İHA