Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya Saldirilarinin Ilk Haftasina Dair Degerlendirmelerde Bulundu

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin ülkesine saldirilarinin ilk haftasinda açiklamalarda bulundu.

Rusya Ukrayna saldirilarina 7 gündür devam ederken Ukrayna’da bu saldirilara karsi direnmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’de, halkina mesajlar iletmeye devam ediyor. Ukrayna halkinin Rusya saldirilarina karsi büyük bir direnis gösterdigini söyleyen Zelenskiy, "Yillarin planini 1 haftada bozan milletimizdir" diyerek Ukrayna halkinin kendi yöntemleriyle Rus ordusuna karsi direnmesinden bahsetti. Bu direnisler sirasinda Ukrayna halkinin kendisini tehlikeye attigini ifade eden Zelenskiy, "Halkimizin diresi son derece tehlikeli ama mümkün oldugu kadar savunmak içindir. Hepiniz Melitopol’den görüntüyü izlemissinizdir. Siz Ukraynalilar sehrinizde geçici olarak bulunan Rus ordusunu protesto ettiniz" dedi.

Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda, Rusya’nin Ukrayna’ya saldiriyi kinanmasina yönelik taslagin onaylandigini hatirlatan Zelenskiy, Ukrayna için lehte oy veren her ülkeye tesekkür etti. Rusya’yi destekleyen ülkeleri de sayan Zelenskiy, Rusya’nin daha fazla ülkeyi yanina alamayacagini savundu.

Rus ordusunun ülkesinde amacina ulasamayacagini savunan Zelenskiy, "Ukraynalilar! Her isgalci bilmelidir ki buradan hiçbir sey alamayacaklar, hiçbir yeri fethedemeyecekler. Nereye gitseler yok edilecekler. burada huzur olmayacak, burada yiyecekleri olmayacak, burada tek bir sessiz anlari olmayacak. Isgalciler Ukraynalilardan tek bir sey alacaklar: siddetli tepki" diye konustu.

Kaynak: İHA