Sanayi Ve Teknoloji Bakani, 'Türkiye'nin Ukrayna'nin Haline Düsmesini Isteyenler Hep Oldu, Hala Varlar'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Bugün Ukrayna ates altinda. Türkiye’nin de Ukrayna’nin haline düsmesini isteyenler hep oldu, hala varlar. Birilerinin aklina uyup, güvenligimizi tek boyutlu ittifaklara emanet etsek, savunma sanayinde yerli üretimi öteleyip ithal ürünlere güvensek, cografyamizdaki planlara itiraz etmesek, elbette Ukrayna ile ayni kaderi paylasabilirdik. Üstelik buna da kimse ses çikarmazdi” dedi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakani, 'Türkiye'nin Ukrayna'nin Haline Düsmesini Isteyenler Hep Oldu, Hala Varlar'


Çekmeköy Belediyesi, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi koordinasyonunda ‘100. Yil Marsi Yarismasi Siir Etabi’ için ödül töreni düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz ve çok sayida davetli katildi.

Törende basari elde eden isimlere ödüller takdim edildi.

“TÜRK TARIHI ANALARI TARAFINDAN VATANLARI IÇIN KURBAN EDILEN KINALI KUZULARIN TARIHIDIR”

Törende konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Tarih boyunca nice zaferler gördük, nice yenilgiler de tattik, nice göçler yasadik ama hamdolsun bizler tarihin hiçbir döneminde vatansiz kalmadik. Bizim milletimize tarihin hiçbir döneminde pranga vurulamadi. Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde esaret altina alinamadi. Çünkü Türk milleti ‘Evladim anasiz yasayabilir ama vatansiz yasayamaz’ suuruyla cepheye kosan Nene Hatun’larin milletidir. Türk tarihi analari tarafindan vatanlari için kurban edilen kinali kuzularin tarihidir. Anasiz kaldik, babasiz kaldik, essiz kaldik, evlatsiz kaldik ama vatansiz kalmadik. Bir asir önce kurdugumuz Cumhuriyet çinarini bugünlere kadar getirdik. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 19 yildir Cumhuriyet çinarini daha da güçlendirip dallarinin tüm gönül cografyamiza ulasmasina hizmet ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

“TÜRKIYE’NIN DE UKRAYNA’NIN HALINE DÜSMESINI ISTEYENLER HEP OLDU, HALA VARLAR”

Rusya-Ukrayna Savasi’yla ilgili konusan Bakan Varank, “Bugün Ukrayna ates altinda. Türkiye’nin de Ukrayna’nin haline düsmesini isteyenler hep oldu, hala varlar. Birilerinin aklina uyup, güvenligimizi tek boyutlu ittifaklara emanet etsek, savunma sanayinde yerli üretimi öteleyip ithal ürünlere güvensek, cografyamizdaki planlara itiraz etmesek elbette Ukrayna ile ayni kaderi paylasabilirdik. Üstelik buna da kimse ses çikarmazdi” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMIZIN YENI YÜZYILINI MILLI TEKNOLOJI HAMLESI ILE SEKILLENDIRECEGIZ”

Konusmasini Savunma Sanayisindeki gelismelerden bahsederek sürdüren Bakan Varank, “Bugün ülkemizin aleyhinde adim atmak isteyenler iki kere degil yüz kere düsünmek zorunda kaliyorsa bunda Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yürüttügümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin büyük katkisi var. Iste Savunma Sanayinde yerliligi yüzde 25’lerden yüzde 80’lere ulasan Türkiye, artik kendi göbegini kendisi kesiyor. Üstelik bunu gizli açik ambargolara, engellemelere ragmen basariyor. SIHA’larimizin kabiliyeti artik tüm dünyada oyun degistirici olarak kabul ediliyor. Bunun yaninda birçok savunma sanayi ürünümüz artik yurtdisindan büyük ragbet görüyor. Milli muharip savas uçagimizla 2023’ü büyük bir özgüvenle karsilayacagiz. Tüm bu adimlarla birlikte, ülkemizin yeni yüzyilini Milli Teknoloji Hamlesi ile sekillendirecegiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Bugün de Ukrayna’da siginaklarda dogan bebekler, tren garinda en yakin trene binmeye çalisan çocuklar en az Suriye’de, Filistin’de, Afganistan’da yiten canlar, titreyen minik yürekler kadar canimizi acitiyor. Ama binlerce Suriyeli siginmaciyi Akdeniz’in soguk sularinda ölüme terekedenler, bugün Ukrayna’da siginmaci durumuna düsen mazlum Ukraynalilara ‘sari saçli, mavi gözlü, medeni’ siginmacilar diyerek kucak açiyor. Savasin ortaya çikardigi magduriyetlerde bile ayrimcilik yapan sözde medeni bu zihniyet, 21. yüzyilda Avrupa’nin Orta Çag’ina rahmet okutuyor. Biz Türkiye olarak, bu iki yüzlü yaklasimlarla mücadele etmeyi en az isgallerle mücadele etmek kadar önemli görüyoruz. Onun için Türkiye’yi her alanda güçlendirmenin mücadelesini veriyoruz. Bu ülkenin her bir ferdi Türkiye’nin güçlenmesine omuz vermek zorundadir” dedi.

(Deniz Zeybek - Alper Suat Tutasi / IHA)
Kaynak: İHA