Konya'da Ulasima Ve Egitime Kar Engeli

Konya’nin bazi ilçelerinde etkili olan kar yagisi ve tipi dolayisiyla 10 ilçede Persembe günü okullar tatil edilirken, bazi sehirler arasi karayollari çekici ve otobüs türü araçlarin ulasimina kapatildi.

Konya'da Ulasima Ve Egitime Kar Engeli
Konya’nin sehirlerarasi karayollarinda etkili olan kar yagisi ve tipi ulasimda aksamalara sebep oldu. Kar yagisi ve tipiyle yollarda meydana gelebilecek kazalarin önlenmesi amaciyla Konya’yi Afyonkarahisar, Antalya, Isparta ve Ankara’ya baglayan karayollari çekici türü araçlarin ulasimina kapatildi. Konya-Afyonkarahisar karayolu istikametine giden araçlar kent merkezi çikisinda polis ekipleri tarafindan durduruldu. Polis ekipleri araçtan sürücülere anons yaparak yolun kapali oldugunu bildirdi.

Izmir’e gitmek için İçel’den yola çikan ve kontrol noktasinda durdurulan araç sürücülerinden Ali Akin, “Sarayönü, Ladik civarinda yol kar ve tipili oldugu için bizi burada durdurdular. Ilgin tarafinda falan kar yagisi çokmus. Su an için burada kaldik. Baska bir güzergah belirlenmedi. Hepimiz buraya park ettik bekliyoruz” dedi.

Konya’nin Karapinar ilçesinden yola çikan kamyon soförü Bekir Ezel de “Karapinar’dan yola çiktim Afyonkarahisar’a misir götürmek için ama yollar kapaliymis. Ladik civarinda kar yagisi oldugu için. Konya’nin girisindeyiz bekliyoruz suan yapacak bir sey yok" diye konustu.



Konya’nin 10 ilçesinde yüz yüze egitimde okullara kar tatili

Konya Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, Aksehir, Beysehir, Çeltik, Doganhisar, Hüyük, Ilgin, Kadinhani, Seydisehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde kar yagisinin yogun devam etmesi ve tipi nedeniyle ulasimda yasanabilecek sikintilarin önüne geçmek için 03 Mart 2022 Persembe günü 1 gün süreyle okullarin tatil edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA