Bandirma'da 4 Meclis Üyesinin Üyelikleri Düsürüldü

Balikesir’in Bandirma ilçesinde 1 bagimsiz, 3 AK Parti’li meclis üyesinin üyeliginin düsürülmesi için oylama yapildi. Oy çoklugu ile bagimsiz Basri Ercan Kirbas, AK Parti Meclis üyesi Ramazan Yasar, Hasan Fahri Atli ve Zeynep Özdemir’in üyelikleri düsürüldü.

Bandirma'da 4 Meclis Üyesinin Üyelikleri Düsürüldü


Geçtigimiz ay Susurluk Belediye Meclisinde AK Partili Üye Ibrahim Dürmüs’ün devamsizlik gerekçesiyle meclis üyeliginin düsürülmesinin ardindan bu kez Bandirma Belediye Meclisinde benzer bir islem yapildi. CHP ve Iyi Parti Belediye Meclis üyelerinin ortak önergesiyle Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun’un önüne sunuldu. AK Partili üyeler Ramazan Yasar, Hasan Fahri Atli, Zeynep Özdemir ile bagimsiz üye Basri Ersan Kirbas’in meclis üyeliklerinin düsürülmesine dair maddeler ayri ayri görüsüldü. Meclis üyelikleri düsürülmesi talep edilen üyelerin daha önceden Baskanliga verdikleri yazili savunma metinleri okundu ve söz hakki alarak kürsüde birer konusma gerçeklestirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Zeynep Özgün, partisi adina söz alarak, kararin siyasi bir amaçla Büyüksehir Belediyesindeki Cumhur Ittifaki çogunlugunu ele geçirmek için yapildigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan AK Partili üyeler Ramazan Yasar, Hasan Fahri Atli, Zeynep Özdemir ile bagimsiz üye Basri Ersan Kirbas’in üyelikleri yapilan oylama sonucu CHP ve Iyi Partili meclis üyelerinin oy çoklugu ile kabul edilerek düsürüldü. Kararin ardindan AK Parti ve MHP Grubu solunu terk etti. Salonu terk eden AK Parti ve MHP üyeleri Belediye Binasi önünde basin açiklamasi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA