Akkuyu Nükleer A.S.'Den Servis Araci Kazasi Açiklamasi

Akkuyu Nükleer A.S.’den 13 isçinin yaralandigi servis araci kazasiyla ilgili yapilan açiklamada, "Yapilacak incelemenin sonunda, servis aracinin bagli bulundugu firmanin insan tasimaya iliskin güvenlik kurallarini ihlal ettigine dair bulgularin saptanmasi halinde, ihlalin sorumlularinin adalet önüne çikarilmasi için yasal yollara basvuracaktir." denildi.

Akkuyu Nükleer A.S.'Den Servis Araci Kazasi Açiklamasi


Kazaya, Akkuyu NGS insaatinda çalisan taseron firma isçilerini tasiyan servis aracinin karistigi belirtilen açiklamada, "Edinilen bilgiye göre kaza, Akkuyu NGS sahasinin kontrol noktasindan karayoluna dogru hareket eden servis aracinda meydana gelen fren sistemi arizasi sonucu gerçeklesmistir. Bu ariza nedeniyle servis araci, otoyola girerken üst geçidin altindan sola dogru devrilmistir. Ilk bilgilere göre kaza sonucu servis soförü dahil 13 kisi yaralanmistir" denildi.

Akkuyu Nükleer A.S. olarak kazanin arastirilmasi için jandarma ve diger ilgili birimlere mümkün olan her türlü yardimin saglandigi ifade edilen açiklamada söyle denildi: "Yapilacak incelemenin sonunda, servis aracinin bagli bulundugu firmanin insan tasimaya iliskin güvenlik kurallarini ihlal ettigine dair bulgularin saptanmasi halinde, Akkuyu Nükleer A.S., ihlalin sorumlularinin adalet önüne çikarilmasi için yasal yollara basvuracaktir. Akkuyu NGS projesinde, güvenli çalisma kosullarinin saglanmasi birinci önceliktir. Akkuyu Nükleer A.S., projede yer alan tüm taseronlarimizdan bu ilkeye tam olarak uymalarini talep etmektedir. Kazada yaralananlara acil sifalar diliyoruz."
Kaynak: İHA