Yavuzkemal'de Yilin 7 Ayi Karla Mücadele Ediliyor

Giresun’un en önemli turizm merkezlerini bünyesinde barindiran Yavuzkemal beldesinde Mart ayinin son günlerinde bile yaklasik 2-2,5 metre kar yagdi.

Yavuzkemal'de Yilin 7 Ayi Karla Mücadele Ediliyor
Bu sene zorlu kis sartlari tüm yurtta oldugu gibi Giresun ve çevresinde de etkisini fazlasiyla hissettirdi. Her gün yüzlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan bölgede hem turizm hareketliligini sürekli kilmak hem de yöre halkinin magduriyetini önlemek için Yavuzkemal Belediyesi ekiplerince araliksiz karla mücadele çalismalari gerçeklestirildi.

Bölgeye giden bütün yollar zorlu sartlara ragmen sürekli açik tutuldu, halkin herhangi bir magduriyet yasamamasi için Yavuzkemal Belediye Baskani Adem Önal’in talimatiyla tüm ekipler seferber edildi. Yollarin açik tutulmasinin yani sira yöre halkinin kullandigi sularin donmamasi için de çok büyük gayret gösterildi. Yapilan çalismalardan yöre halkinin ve turistlerin de son derece memnun olduklari görüldü.



Vatandas karla mücadeleden memnun

Yavuzkemal’in Hapan Mahallesi’nde esnaflik yapan Nuri Yilmaz, bölgede son yillarin en yogun kar yagisinin yasandigini söyledi.

Yer yer 2-2,5 metreyi bulan kar yagislari esnasinda Yavuzkemal Belediyesi ekiplerinin Il Özel Idaresi, Karayollari ve DSI ekipleriyle koordineli bir sekilde çok basarili çalismalar yürüttügünü ifade eden Yilmaz, “Ben Hapan köyünde bakkalcilik yapiyorum. Yollarimiz sürekli açik. Bes mahallemiz var. Hemen hemen her gün yollarimiz açildi. Devletimizden, belediyemizden ve baskanimizdan memnunuz. Mart ayinda yagan 2 metre kar bizi etkiledi. Biz bu aylarda ekin ekiyorduk, ama bu sene geç kaldik. Allah’tan hayirlisi. Devletimize ve belediyemize bu zorlu sartlardaki basarili çalismalari için tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Karla mücadele çalismalarimiz gece gündüz devam ediyor”

Yavuzkemal Belediye Baskani Adem Önal ise yaptigi açiklamada, “Yavuzkemal’deki yerlesim yerlerinde yaklasik 1,5 metre, Kulakkaya Yaylamizda ise 2 metrenin üzerinde kar var. Bu sene bölgemize son yillarin en fazla kari yagdi. Bu yagislar esnasinda 6 mahalledeki 70 yerlesim birimimizin yollarini sürekli açik tuttuk. Karadeniz’in en çok karla mücadele yapan belediyesiyiz. Yerlesim yerlerimizin yani sira bölgemizin en önemli turizm merkezlerini bünyesinde barindiran Kulakkaya yaylamizda ve diger bölgelerimizde karla mücadele çalismalarimiz gece gündüz devam ediyor. Bu özverili çalismalari nedeniyle tüm mesai arkadaslarima ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm devlet yetkililerimizi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA