Agri'da 'Birlikte Ingilizce' Projesi Ile 273 Ingilizce Ögretmenine Seminer Verildi

Agri Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan "Birlikte Ingilizce" projesi kapsaminda il genelindeki ortaokullarda görev yapan 273 Ingilizce ögretmenine seminer verildi.

Agri'da 'Birlikte Ingilizce' Projesi Ile 273 Ingilizce Ögretmenine Seminer Verildi
Agri’da, Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügünce, British Council ve Sabanci Vakfi isbirligi ile ögretmenlerin mesleki ve alan gelisimlerinin, mesleki isbirliklerinin desteklenmesi amaciyla hayata geçirilen "Birlikte Ingilizce (English Together)" projesi kapsaminda ortaokullarda görevli Ingilizce ögretmenlerine yönelik her ay düzenli olarak seminerler veriliyor. Proje kapsaminda egitim alan 4 ögretmen tarafindan il merkezi ve ilçelerdeki ortaokullarda görev yapan toplam 273 Ingilizce ögretmenine yönelik ilk egitim seminerleri tamamlandi. Proje hakkinda bilgiler veren Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek,"Bu projemiz ile ortaokul Ingilizce ögretmenlerimizin mesleki ve alan gelisimlerinin, mesleki isbirliklerinin desteklenmesi amaciyla yürütülmektedir. Proje kapsaminda ögretmenlerin bireysel ögretim uygulamalari hakkinda düsünmeleri, kendi sorunlarini tespit etmeleri ve bu sorunlara birlikte çözüm bulmalarini saglamak için Mesleki Ögrenme Topluluklarinda birlikte çalisma becerileri desteklenmektedir. Söz konusu Mesleki Ögrenme Topluluklari, ögretmenlerin sinif içi uygulamalarinin verimliligini arttirmanin temel bir araci olacak ve yeni ögretim tekniklerini uygulama konusunda kendilerini yetkin hissetmelerini saglayacaktir. Bu dogrultuda tüm faaliyetler ögretmenlerin ihtiyaçlari analiz edilerek gelistirilmekte ve ögretmenlerden gelen geri bildirimlere göre gözden geçirilmektedir" dedi.

Il genelindeki ortaokullarda görev yapan toplam 273 Ingilizce ögretmenine seminerlerin verildigini belirten Kökrek,"Projeye Agri ilimizden katilarak egitici egitimlerini tamamlayan dört ögretmenimiz aldiklari egitim sonucunda görev yerlerindeki ortaokul Ingilizce ögretmenlerine seminer vermislerdir. Ögretmenlerimizden merkez ilçemizde Esra Kudu 68 katilimciyla, Patnos ve Tutak’ta Serhat Biçer toplamda 107 katilimciyla, Eleskirt ve Hamur’da Abdullah Muhammed Melikoglu toplam 48 katilimciyla, Tasliçay ve Diyadin’de Nursel Kaya toplam 50 katilimciyla Mesleki Ögrenme Topluluklari çerçevesinde egitimlerini gerçeklestirmislerdir. Ingilizce dilinde yürütülen bu seminerlerde katilimci ögretmenler egitmenlerimizin yönergeleri dogrultusunda aktif bir sekilde katilim göstererek grup çalismalarina dahil olmuslardir. Egitimlerin asil amaci dogrultusunda bölgedeki ortak problemler üzerinde durularak beyin firtinasi yöntemiyle çesitli çözüm önerileri getirilmis ve bunlarin okullarda uygulanmasi tesvik edilmistir. Her ay düzenli olarak ayni katilimci ögretmenler ile gerçeklestirilecek olan bu uzun soluklu projenin ilimizdeki ilk toplantilari katilimcilarin yogun ilgi ve begenisini toplamis, onlari mesleki gelisim konusunda daha açik ve esnek bir hale getirmistir. Bu Mesleki Ögrenme Topluluklari (Professional Learning Communities - PLCs) yürütülmeye devam edilecek ve en nihayetinde önce ögretmen, sonra ögrencilerde olumlu etkileri belirgin bir sekilde görülecektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA