Küçükçekmece'de 'Benim Koleksiyonum' Sergisi Açildi

Türkiye’nin önemli sanatçilarinin koleksiyonundan çikan eserlerin yer aldigi "Benim Koleksiyonum" adli sergi sanatseverlerle bulustu.

Küçükçekmece'de 'Benim Koleksiyonum' Sergisi Açildi
Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Benim Koleksiyonum” adli sergi açildi. Türkiye’nin önemli sanatçilarinin koleksiyonundan çikan eserlerin yer aldigi sergide, çagdas sanatçilarin geçmisten birikimler yaparak, sanatlarini insa edip, hem kendi sanatlarini hem de biriktirdiklerini, koruduklarini gelecek kusaklara devrettikleri görülüyor.

Paris’te yasayan Türk Ressam Onay Akbas’in koleksiyonundan Paris’ten sergi için getirilen Paris ekolünün efsane ismi Alberto Giacometti baskilari ve Bedri Rahmi Eyüboglu desenleri, sanatçi Devabil Kara koleksiyonundan Türkiye’de ilk kez bu sergide görülen dada akiminin önde gelen isimlerinden Marcel Duchamp baskilari, Dogan Paksoy koleksiyonundan orijinal Salvador Dali baskilari ile Süleyman Saim Tekcan koleksiyonundan sanat tarihinin en önemli isimlerinden Francisco Goya gravürleri; bu sergide yer aldi.

Sergiyle ilgili konusan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Güney Özkilinç, “Bu sergide 18 ressamin hem kendi resimleri hem de onlarin biriktirdigi koleksiyonuna yer verdik. Küçükçekmeceliler ve Istanbullular sansli. Çok önemli bir koleksiyon ve biz buna ev sahipligi yapiyoruz. Sergimiz 20 Nisan’a kadar açik kalacak. Bu alanda emegi geçen herkese, tüm ressamlarimiza hem kendi resimleriyle hem de koleksiyonlariyla, biriktirdikleriyle bu sergiye katki sunan ressamlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Görsel Sanat Danismani ve Benim Koleksiyonum adli serginin küratörü olan Erkan Doganay, “Bugüne kadar biz hep sanatçilarin yapmis oldugu eserler sergilerdik. Biz burada bunun biraz daha kökenine inmeye çalistik. Sanatçilarinin biriktirdikleri, onlari etkileyen, arsivlerinde topladiklari, belki kendi sanatlarina katkisi olan objeleri, resimleri sergiledik. Biriktirenlerin hepsi yasayan sanatçilar” seklinde konustu.

“Benim Koleksiyonum” adli sergi 20 Nisan’a kadar 09.00-19.00 saatleri arasinda açik olacak.
Kaynak: İHA