Dünyanin En Pahali Baharati 'Safran' Bitkisi Konusunda 65 Kadina Egitim Verildi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeslesen ve "dünyanin en pahali baharati" olarak bilinen safran konusunda egitim alan kadinlara sertifikalari verildi.

Dünyanin En Pahali Baharati 'Safran' Bitkisi Konusunda 65 Kadina Egitim Verildi
Turuncu Kalkinma ve Kadin Dernegi tarafindan "Safranbolu’da kadin doga ile el ele" projesi kapsaminda ilçede yetistirilerek boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gida gibi birçok alanda kullanilan safran hakkinda kadinlara egitim verildi.

50 kisiyle sinirlandirilan ve Ögretmenevi’nde verilen egitime yogun talep olmasi nedeniyle kontenjan sayisi 65’e çikartildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Küçükhaskul ile Sevilay Yigit safranin geçmisi hakkinda bilgilendirmede bulunurken, dünyanin en pahali baharatini ekmek isteyen katilimcilarin sorularini cevapladi. Egitimin sonunda katilimcilar için sertifika töreni düzenlendi.

Törene Karabük Valisi Fuat Gürel ile esi Özlem Aras Gürel, AK Parti Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi Mehmet Ceylan esi Zahide Ceylan, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Garip Gümüs, kurum müdürleri ve ilçe protokolü katildi.

Tören öncesi konusan Vali Gürel, modern çagda sehirlerde kadinlarin arka plandaymis gibi durdugunu belirterek, “Aslinda kadinlarin omuzlarinda çok büyük yükler var” dedi.

Turuncu Kalkinma ve Kadin Dernegi’ni kadinlarin istihdami için 4 yil önce kurdugunu kaydeden Dernek Baskani Zahide Ceylan, “Kendi bölgemize mal olmus safrani yetistirip, ilk adimi atalim dedik” ifadelerini kullandi.

Ceylan, egitime katilan kadinlarla birlikte kooperatiflesmeyi hedeflediklerini söyledi.



Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan kadinlara sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA