Ukraynali Yelkencilerden 'My Solaris' Protestosu

Rus oligark Roman Abramoviç’in lüks yati “My Solaris”, Bodrum Gemi Yanasma Iskelesi’ne yaklastigi sirada Ukraynali yelkenciler tarafindan protesto edildi. Sisme botla yatin çevresinde dolanan yelkenciler, “Savasa Hayir” yazili Ukrayna bayragi açtilar, “Rus gemisi buradan git” sloganlari attilar.

Ukraynali Yelkencilerden 'My Solaris' Protestosu
Rus milyarderin 140 metre uzunlugunda 26 metre genisligindeki Bermuda Adalari bayrakli, 430 milyon sterlinlik yati “My Solaris” Ege kiyilarina geldi. Akdeniz’den Marmaris ve Datça açiklarina gelen yat, rotasini Bodrum’a çevirdi. Yat, aksamüstü saatlerinde Bodrum’a ulasti.

Yatin Gemi Yanasma Iskelesi’ne yaklastigi sirada Ukraynali yelkenciler tarafindan protesto edildigi görüntüler ortaya çikti.

Italya’da yelken yarislarina katildiktan sonra ülkelerine geri dönemeyen ve geçen 17 Mart’ta Bodrum’a gelen yelkenciler ve antrenörleri sisme botla “My Solaris”i karsiladi.

Yatin çevresinde gezen Ukraynalilar, üzerine Ingilizce “Savasa Hayir” yazili Ukrayna bayragi açtilar, “Rus gemisi buradan git”, “Ukrayna’dan gidin” sloganlari attilar. O anlar sisme bottakiler tarafindan cep telefonlari ile kayit altina alindi.

Durumu fark eden Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanligi ekipleri, müdahale ederek sporcular ve antrenörlerini karakola götürdü. Yelkenciler daha sonra serbest birakildi.
Kaynak: İHA