Rusya, Ukrayna'nin Bazi Kentlerine Füzeli Saldirilar Düzenledi

Rus ordusu tarafindan gece saatlerinde Ukrayna’nin Harkov, Rivne ve Makiivka kentlerine füzelerle ve savas uçaklari ile saldirilar düzenlendi.

Dün gece Ukrayna’nin baskenti Kiev’e saldirilar düzenleyen Rusya, bu gece ise Ukrayna’nin Harkov, Rivne ve Makiivka kentlerine hem füzelerle hem de savas uçaklari ile saldirilar düzenlendi.

Gecenin ilk saldiri haberi Rivne Bölgesi’nden geldi. Rvine Bölgesel Devlet Idaresi Baskani Vitaliy Koval sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, "Silahlarimiz 3 füzeye karsi koydu. Fakat 4. füze nedeniyle sivil kayiplar, hasar ve yaralilarla ilgili bilgiler netlestiriliyor" ifadelerini kullandi. Ukrayna’nin Donbass Bölgesi’ndeki Makiivka kentine de roketlerle saldirilar düzenlendi.

Hala süren saldirilarin askeri tesislere mi, yoksa sivil alanlara mi yapildigi konusunda henüz resmi bir açiklama yapilmadi. Ayrica Donetsk’teki Slovyansk kentine de roketli saldirilar yapildigi ögrenildi. Rusya’nin en çok saldiri gerçeklestirdigi Harkov’a da bu gece yine hem savas uçaklariyla hem de füzelerle saldirilar yapildi. Harkov’da da saldirilar halen devam ederken, yerel basinda bazi yerlesim alanlarina füzelerin isabet ettigi yönünde bilgiler yayinlandi.
Kaynak: İHA