Giresun Belediyesi'nde Yüzde 5 Su Tasarrufu Saglayacak Uygulama

Giresun Belediyesi tarafindan, ev ve isyerlerine 5 bin adet ücretsiz su tasarruf aparati dagitildi.

Giresun Belediyesi'nde Yüzde 5 Su Tasarrufu Saglayacak Uygulama
Parlatör adi verilen musluk aparatinin muslugun ucuna takilarak yüzde 50 su tasarrufunun yani sira faturalarin düsmesini de sagladigi belirtildi.

“Dünya Su Günü” nedeniyle farkindalik olusturacak bir uygulamaya imza atan belediye ekipleri kapi kapi dolasarak aparati vatandaslara ulastiriyor. Görevli personel ayni zamanda aparat dagittigi vatandaslara aparatin avantajlarini anlatiyor ve kullanimin mutlaka uygulanmasi gerektigini dile getiriyor.

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, suyun hayat oldugunu ve su tasarrufunun mutlaka uygulanmasi gerektigini vurgulayarak “Vatandaslarimiz bu aparati musluklarina taktiklari zaman su tüketimlerinin yari yariya düstügünü görecekler. Böylece bir nebze de olsa suyun tasarruflu kullanilmasina katki saglanmis olacak. Basit bir islemle musluk ucuna takilan aparatlar, tazyik oranini artirirken harcanan sudan yüzde 50 tasarruf sagliyor, dolayisiyla bu durum faturalara da yansiyor. Çok basit ama etkili bir çözüm oldugunu düsünüyoruz. Biz sehrimize 5 bin adet dagittik, ancak vatandaslarimizin da bunu temin ederek ev ve isyerlerinde kullanmalarini öneriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA