Sultangazi'de Down Sendromlu Çocuklar Özel Bir Etkinlikle Bulustu

Sultangazi Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi. SU-MEKAN’da (Sultangazi Kadin Kültür Sanat ve Mesleki Egitim Akademisi) mutfaga giren minikler, çesit çesit kurabiyeler ve pastalar hazirlayarak keyifli bir gün geçirdiler.

Sultangazi'de Down Sendromlu Çocuklar Özel Bir Etkinlikle Bulustu
SU-MEKAN’a gelen sevimli minikler, egitmenler esliginde rengârenk kurabiyeler ve pastalar hazirladilar. Oldukça keyifli geçen etkinligin sonundaysa sira hazirlananlari yemeye geldi. Minikler, kendi elleriyle yaptiklari birbirinden lezzetli pasta ve kurabiyeleri afiyetle yediler.

Engelli bireylerle bir gün degil, her gün beraber olduklarini vurgulayan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, "Özel çocuklarimiz, kardeslerimiz bizler için her zaman çok degerliler. Bugün de böyle bir etkinlik düzenleyerek, +1 farkla olusan o masum sevgiye dikkat çekmek ve özel çocuklarimizi keyifli bir aktiviteyle bulusturmak istedik. Her zaman söylüyoruz; asil engel zihinlerdeki yanlis yargilardir. Bu engeli kaldirmak için de Sultangazi Belediyesi olarak özel çocuklarimizin ve kardeslerimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA