Rektör Tabakoglu, Ukrayna'dan Gelen Kirim Tatar Türklerini Ziyaret Etti

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Ukrayna’daki savas sebebiyle yurtlarini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan Edirne’deki KYK yurtlarina yerlestirilen Kirim Tatarlarini ziyaret ederek, imkanlari ölçüsünde her türlü destege hazir olduklarini bildirdi.

Rektör Tabakoglu, Ukrayna'dan Gelen Kirim Tatar Türklerini Ziyaret Etti
Ziyaret kapsaminda Kirim Tatarlari ile görüsen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Kirim Tatarlarina destek olmak için Edirne’ye gelen Kocaeli Kirim Tatarlari Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Zümran Araci ile Balkan Yerleskesi içerisinde yer alan KYK yurdunda bir araya geldi. Ziyareti sirasinda Zümran Araci’ya Edirne Il Göç Idaresi Müdürü Musa Asilioglu da eslik etti.

Ziyarette konusan Zümran Araci, “Yurtlara yerlestirilen soydaslarimiza maddi manevi her türlü destegi saglamak için bugün buradayiz. Onlarin bu zor günlerinde yanlarinda olmak istedik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Edirne Valiligi’ne, Trakya Üniversitesi Rektörlügü’ne, Il Göç Idaresi’ne, Türk Kizilay Edirne Il Müdürlügü’ne, Il Saglik Müdürlügü’ne, AFAD Baskanligi’na, Yurt Müdürlügü’ne tesekkür ederiz” dedi.

Kirim Tatar Türklerinin durumu hakkinda bilgiler alan Rektör Tabakoglu ise, “Trakya Üniversitesi olarak savas nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Kirim Tatar Türklerinin yanindayiz. Soydaslarimiza yalniz olmadiklarini hissettirmek için buradayiz. Tüm imkânlarimizla her türlü destegi vermeye ve gereken çabayi göstermeye haziriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA