Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '855 Bin Derslikte Yüz Yüze Egitime Ara Vermeden Devam Ediyoruz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, kararli bir sekilde yüz yüze egitime devam edildigini söyleyerek, “Egitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze egitime ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '855 Bin Derslikte Yüz Yüze Egitime Ara Vermeden Devam Ediyoruz'
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, çesitli programlari kapsaminda Elazig’a geldi. Havaalaninda il protokolü tarafindan karsilanan Bakan Özer, ilk olarak Bahçekapi Ilkokuluna geçti. Burada okul yönetimi, ögretmenler ve ögrenciler tarafindan karsilanan Bakan Özer, yapimi tamamlanan okul kütüphanesinin resmi açilisini yapti. Bakan Özer daha Elazig Valiligine geçti. Burada seref defterini imzalayan Özer, açiklamalarda bulundu.

Kararli bir sekilde yüz yüze egitime devam edildigini aktaran Bakan Özer, “Saglik Bakanligi Mart ayi itibariyle kurallarda degisiklik yapti. Artik okullarin bahçesinde maske kullanilmiyor. Sadece okul ortaminda maske kullaniliyor. Ayni zamanda herhangi bir 2 vaka oldugu zaman yüz yüze egitim ara vermiyoruz. Egitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze egitime ara vermeden egitim ögretime devam ediyoruz. Bu 1,5 yil aradan sonra tüm ögretmen ve ögrencilerimizle birlikte basardigimiz çok büyük bir basari hikayesi. Allah’a sükür 1,5 yil aradan sonra hiçbir egitime ara vermeden yüz yüze egitime devam ettik. Elazig’imizdaki tüm ögretmenlerimize de çok tesekkür ediyorum. Maskeyle ders anlattilar. Asilanma orani ülke ortalamasinin çok üzerinde seyretti. Ögrencilerimize çok tesekkür ederim. Maske ile ders dinlediler. Velilerimize çok tesekkür ederim. Okullarda çocuklara kurallara uymasi noktasinda sürekli destek verdiler. Basarili bir sekilde bu süreci bu noktaya getirdik. Bundan sonrada hiçbir sikinti olmadan bu dönemi bitirecegiz. Uzun aradan sonra Elazig’dayiz. Bugün valimiz, vekillerimiz, baskanlarimiz ile birlikte Elazig’da egitimin genel resmine bakacagiz. Kalitesi nasil, nasil iyilestirebiliriz. Ihtiyaç noktasinda yeni egitim birimlerinin kurulmasi, alt yapi ihtiyaçlarini güçlendirme, hangi okullara ihtiyacimiz var kapsaminda degerlendirecegiz” diye konustu.

Bakan Mahmut Özer’e Elazig Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazig Milletvekilleri Metin Bulut ve Sermin Balik, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Elazig Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit eslik etti.
Kaynak: İHA