Meram'in Yeni Mahallesi Dedemli'de Hazirliklar Sürüyor

Konya’da Bozkir Baraji’nin açilmasiyla sular altinda kalacak olan Dedemli Mahallesi’nin, Meram ilçesine tasinma süreci öncesi Meram Belediyesi hazirliklarini sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafindan Dedemli Mahallesi’nin yeni yerleskesine 114 modern kapakli çöp konteyneri yerlestirildi.

Meram'in Yeni Mahallesi Dedemli'de Hazirliklar Sürüyor
Bozkir Baraji’nin faaliyete geçecek olmasindan dolayi sular altinda kalacak Dedemli Mahallesi’nin sakinleri, Meram ilçesinde insa edilen yeni yasam alanina tasinmaya hazirlaniyor. Meram Belediyesi de bir yandan Dedemli Mahallesi’nin Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan Meram ilçesine kurulan yeni yerleskesinde hazirliklarini sürdürüyor. Bu kapsamda Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’ne bagli ekipler, 114 modern kapakli çöp konteynerini bölgede belirlenen alanlara yerlestirdi.

“Çalismalarimizi Dedemlili hemserilerimizin ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde planliyoruz”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Meram ailesine bir mahallenin daha katilmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirirken, “Daha önce Hadim ilçemizde bulunan Dedemli Mahallemiz, bölgedeki barajin faaliyete geçecek olmasindan dolayi sular altinda kalacak. Bu kapsamda Dedemli Mahallemizin sakinleri, ilçemizde kendileri için hazirlanan yeni yerleskelerine tasinacak insallah. Böylelikle Meram’da 69 olan mahalle sayimiz Dedemli mahallemizin de katilimiyla 70’e yükselecek ve ailemiz biraz daha büyüyecek. Meram’in her bir noktasinda oldugu gibi Dedemli’de de hemsehrilerimizin ihtiyacina cevap verecek sekilde çalismalarimizi planliyoruz. Büyüksehir Belediyemiz tarafindan altyapi çalismalarinin tamamlandigi yerleskede Meram Belediyesi olarak biz de hazirliklarimizi sürdürüyoruz. 480 hanenin yer aldigi Dedemli Mahallemizde 2 bin 400 litre kapasiteye sahip 114 modern kapakli çöp konteynerinin yerlesimini gerçeklestirdik. Yine mahallemizde geri dönüsüme imkan saglayan konteynerler de yer alacak. Hemsehrilerimizin daha saglikli ortamlarda yasamlarini sürdürebilmesi adina bölgedeki çalismalarimiz devam edecek. Dedemli Mahallesi sakinlerine simdiden yeni yerleskelerinin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA