HKÜ'nün Sef Adaylari 'Özel Sefler' Ile Pizza Yapti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü, HKÜ Özel Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi is birligiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nde farkindalik olusturmak amaciyla HKÜ’lü sef adaylari, down sendromlu çocuklar ve ailelerinin katilimiyla birlikte pizza yapti.

HKÜ'nün Sef Adaylari 'Özel Sefler' Ile Pizza Yapti
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskani Dr. Serdar Tolay’in da katildigi etkinlikte, tezgahin basina geçen "özel sefler", HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Zeynep Parlak Özer, Dr. Ögr. Üyesi Fulya Harp Çelik ve Arastirma Görevlisi Harun Yigit Alkan’in tariflerine göre pizzalarini hazirladi.

Açtiklari hamurun üzerine malzemeleri titizlikle yerlestiren katilimcilar, kendi eserleri olan pizzalarin firindan çikmasini sabirsizlikla bekledi. Firindan çikan pizzalari afiyetle tüketen özel sefler, hareketli müzik esliginde oyunlar oynayip gönüllerince eglendi.

Böylesine anlamli bir etkinlikte yer almaktan dolayi mutluluk duyduklarini belirten HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ögretim elemanlari, "Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile birlikte birçok projeye imza atiyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü’nde bu yil egitime baslayan ögrencilerimizle bu anlamli günde farkindalik olusturmak istedik. Onlari senede bir gün degil her gün hatirlamamiz gerekiyor. Bugün hem bizim ögrencilerimiz hem de down sendromlu bireyler yapmis olduklari bu etkinlikle kendilerini çok mutlu hissettiler. Bu çocuklarin sosyal hayatin içinde olmasi çok önemli. Onlara her zaman destek vermeye haziriz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA