Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Sizleri Bir Kez Daha Saflarimizi Siklastirmaya Özellikle Davet Ediyorum'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Insan kendi evine gitmek, kendi evine sahip çikmak, kendi evini gelistirmek, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Bölgemizin ve dünyanin ekonomik krizleri, savaslar, sosyal ve siyasi mühendislik oyunlariyla yeniden sekillendirilmeye çalisildigi su dönemde sizleri bir kez daha saflarimizi siklastirmaya özellikle davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Sizleri Bir Kez Daha Saflarimizi Siklastirmaya Özellikle Davet Ediyorum'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bestepe’de ’Kurulusundan Günümüze Milletvekilleri ve Il Baskanlari Toplantisi’nda eski vekiller ve il baskanlariyla bir araya geldi. AK Parti’nin milletin partisi oldugunu ifade eden Erdogan, "Sik sik tekrarladigimiz bir tespitimiz var. Diyoruz ki AK Parti milletin partisidir. AK Parti’yi kuran da, iktidara getiren de, girdigi 15 seçimin tamamindan sandiktan birinci çikaran da, verdigi her mücadelede dimdik yaninda durarak basariya ulasmasini saglayan da milletimizdir. Bunun içinde siyasetimizin eser ve hizmet siyaseti oldugunu söylüyoruz. AK Parti kadrolari da teskilatindan vekiline ve belediye baskanina kadar tüm kademeleri ile millete hizmetkar olmak için göreve talip olmus insanlardan olusmaktadir. Böyle oldugu için de AK Parti’nin kadro degisimlerini bayrak yarisi olarak gördügümüzü söylüyoruz. Sizlerle birlikte sandik temsilcisinden yönetim organlarindaki kardeslerimize kadar beraber görev yaptiginiz, beraber partimize, sehrimize ve ülkemize hizmet ettiginiz herkes bu bayrak yarisinda yer almistir. Bu kutlu davanin manevi bayragini önceki büyüklerimizden devraldik. AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardesimin Türkiye’nin son 20 yilinda elde edilen her bir kazanimda, her bir basarida, her bir zaferde payi vardir, katkisi vardir, rolü vardir, hakki vardir. Partimizi medeniyetimizin, tarihimizin ve ülkemizin tüm birikimini ortaya koyan bir büyük resim olarak degerlendiriyorum. Bu resmin içinden hangi rengi, hangi motifi, hangi çizgiyi, hangi kismi disarida birakirsaniz birakin orada bir büyük eksiklik ortaya çikar" dedi.



"Insan kendi evine gitmek, kendi evine sahip çikmak için davet beklemez"

Katilimcilara seslenen Erdogan, "Sözüm sizlerle birlikte agustos ayinda 21 yilini geride birakacagimiz AK Parti’mizin çatisi altinda sorumluluk üstlenmis tüm kardeslerimedir. Türkiye’nin en büyük siyasi tesekkülü, dünyanin da belki en büyük sivil toplum hareketi olan bu parti sizlerin evidir. Insan kendi evine gitmek, kendi evine sahip çikmak, kendi evini gelistirmek, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Sadece partimizin degil ülkemizin de en kiymetli birikimi, en önemli tecrübesi, en paha biçilmez zenginligi iste bugün buradadir. Üstelik bu degerli birikim ülkenin ve milletin çok büyük fedakarliklarla, çok büyük bedellerle sagladigi imkanlar, tahsis ettigi kaynaklar, ayirdigi vakitle elde edilmistir. Ne parti olarak ne ülke olarak böylesine bir hazineye sirt çeviremeyiz, böyle bir vebalin altina giremeyiz. Hiçbir hakli haksiz gerekçe sizlerin kendinizi AK Parti’nin ve ülkenin verdigi mücadelelerin disinda tutmanizin sebebi, bahanesi olamaz. Ülkeye hizmet etmek sadece ünvanla, sadece makam, mevki ile olmaz. Anadolu’yu kendimize hep birlikte vatan yaptik. Milli Mücadele’yi ‘Hatti müdafaa yoktur sathi müdafaa vardir.’ O satih bütün vatandir, anlayisiyla kadini erkegi her yastan, her kökenden, her mesrepten insanimizin seferberliginde kazandik. Türkiye’yi küresel ve yerli vesayet güçlerinin, darbecilerin, geri kalmisligin pençesinden AK Parti öncülügünde verdigimiz mücadele ile hep birlikte kurtardik. Bugün de ülkemizin içinden geçtigi kritik dönemde ayni anlayisla, ayni inançla, ayni azimle çalismamiz, gayret göstermemiz gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

"Su dönemde sizleri bir kez daha saflarimizi siklastirmaya özellikle davet ediyorum"

Partilere bölgelerinde çalismalar yapmasi çagrisinda bulunan Erdogan, "Her biriniz bulundugunuz ilde, bulundugunuz çevrede gücü ve etkisi ünvanla, söhretle, maddi degerle ölçülemeyecek düzeyde markasiniz. Sizlerden iste bu marka degerinizin hakkini vermenizi istiyorum. Sizlerden ülkenin ve milletin üzerinizdeki hakkinin geregini yerine getirmenizi istiyorum. Sizlerden evlatlariniza, torunlariniza, gögsünüzü gerek miras birakacaginiz bir Türkiye için sahip oldugunuz gücü, itibari, çevreyi imkani, sonuna kadar kullanmanizi istiyorum. Sizlerden aktif çalisma hayatinizi bitirip de kösenize çekildiginizde de huzur içinde büyük ve güçlü Türkiye’nin insasi konusunda her hal ve sart altinda üzerime düseni yaptim diyebileceginiz bir gayret sergilemenizi özellikle istiyorum. Sizlerden küçük cihadi bitirdiginde büyük cihada baslamayi emreden medeniyet durusu, kim var denildiginde sagina soluna bakmadan ben varim diyebilecek dava adami kararliligi istiyorum. Buradaki her bir arkadasimda ve temsil ettigi tüm kardeslerimizde tüm bunlari Allah için yapacak bir inanç, bir irade, bir adanmislik, bir mücadele azmi oldugunu biliyorum. Biz bugüne kadar girdigimiz her mücadelenin sizlerin destegini, duasini, varligini yanimizda hissederek verdik. Bölgemizin ve dünyanin ekonomik krizler, savaslar, sosyal ve siyasi mühendislik oyunlariyla yeniden sekillendirmeye çalisildigi su dönemde sizleri bir kez daha saflarimizi siklastirmaya özellikle davet ediyorum" diye konustu.

2023’ün önemli bir esik olduguna dikkat çeken Erdogan sunlari kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 100’üncü kurulus yildönümüne atfen sizlerle birlikte ilan ettigimiz 2023 hedeflerimize ulasmak, ülkemizin büyük emek ve zahmetle elde ettigi kazanimlarini korumak, büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini tamamlamak için yeniden tekrar ve daha kararli bir sekilde mücadele bayragini yükseltin diyorum. Kendi içimizde birligimizi, beraberligimizi, dayanismamizi güçlü tuttugumuz müddetçe Allah’in izniyle üstesinden gelemeyeceginiz hiçbir mesele, asamayacagimiz hiçbir zorluk, elde edemeyecegimiz hiçbir zafer yok. Sizler basta olmak üzere AK Parti ailesinin her bir ferdi karsimizdaki muhalefetin tümünü cebinden çikartacak birikime, enerjiye, birikime dirayete, kabiliyete sahiptir. Insallah 2023 Haziran’inda seçim zaferini beraberce kutlayacak, ülkemizi 2053 tasiyacak yolun taslarini hep birlikte insallah döseyecegiz. Bu dogrultuda göstereceginiz gayretler için simdiden her birinize sükranlarimi sunuyorum. Rabbim dogrularin yardimcisidir."
Kaynak: İHA