Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'nin 2023 Dünya Spor Baskentligi Hayirli Olsun'

Avrupa Spor Baskentleri ve Sehirleri Federasyonu’nun Italya’da düzenledigi programda 2022 yili Dünya ve Avrupa Spor Baskentleri ile Avrupa Spor Bölgesi olacak sehirlere ödülleri verilirken, Konya’nin 2023 Dünya Spor Baskenti olacagi açiklandi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'nin 2023 Dünya Spor Baskentligi Hayirli Olsun'
Konya, Avrupa Spor Baskentleri ve Sehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafindan 2022 Yilli Ödülleri Töreni’nde “2023 Dünya Spor Baskenti” ilan edildi. ACES Europe tarafindan Italya’nin Torino sehrinde düzenlenen ödül programina katilan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ndeki 10 bin yillik Çatalhöyük sehri Konya olarak, bu yil 9-18 Agustos tarihleri arasinda Islami Dayanisma Oyunlari’na ev sahipligi yapmaya hazirlandiklarini ve Konya’nin bu kapsamda “2022 Islam Ülkeleri Spor Baskenti” ilan edildigini animsatti.

2022 Dünya Spor Baskenti seçilen Madrid, Avrupa Spor Baskenti seçilen Lahey, Avrupa Spor Bölgesi seçilen Piemonte ve Medimurje sehirlerini tebrik ederek sözlerine devam eden Baskan Altay, “Avrupa Spor Baskentleri ve Sehirleri Federasyonu tarafindan Konya’nin ‘2023 Dünya Spor Baskenti’ seçilmesinden ayrica mutluluk duyuyorum. Sehrimizin marka degerine katki saglayacak bu tür organizasyonlar ayrica Konya’nin isminin tüm dünyada duyulmasina ve birçok organizasyonun yapilmasina vesile oluyor. Konya’nin 2023 Dünya Spor Baskentligi hayirli olsun” ifadelerini kullandi. Baskan Altay, Konya’nin böyle büyük bir unvani kazanmasinda destekleri için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Avrupa Spor Baskentleri ve Sehirleri Federasyonu Baskani Gian Francesco Lupattelli’ye ve federasyon yetkililerine tesekkür etti.

Konya, küresel çaptaki en prestijli spor unvanlarindan biri olan “Dünya Spor Baskenti” unvanini almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nin ise Madrid’den sonra ikinci sehri oldu. Konya’nin 2023 Dünya Spor Baskenti olmasiyla ilgili resmi açiklama ACES Europe’un merkezi Brüksel’de yapilacak.
Kaynak: İHA