Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi'nde Nevruz Bayrami Coskusu

Baharin habercisi Nevruz, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi’nde coskuyla kutlandi.

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi'nde Nevruz Bayrami Coskusu
Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Esenboga Külliyesi’nde düzenlenen etkinlige Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Aydinli, Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, yerli ve yabanci ögrenciler ile davetliler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ibrahim Aydinli, Nevruz’un Türk cografyasinin ortak bayrami ve baharin müjdecisi oldugunu ifade etti, bu bayramin Türk Dünyasi için önemini vurguladi. Esenboga Külliyesinin büyük bir savasin yapildigi, iki Türk hakaninin karsilastigi bir bölgede bulundugunu dile getiren Aydinli, söz konusu bölgeyi bir baris, sevgi ve gönül ovasina dönüstürmek istediklerinin altini çizdi. Ögrencilerin sosyal medyadan yayinladiklari mesajlari yakindan takip ettigini kaydeden Aydinli, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Kasapoglu’nu üniversitelerine ögrenciler ile bulusmaya davet etti. Ibrahim Aydinli, bölgede insasi devam eden ögrenci yurdunun kisa sürede tamamlanmasi için Gençlik ve Spor Bakanligi’na da çagrida bulundu.

Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas ise, Nevruz’un baharin gelisi ve güzelliklerin müjdeleyicisi oldugunu söyledi.



Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Nevruz atesi yakildi, demir dövme merasimi gerçeklestirildi.

Diger taraftan misafirlere lokma tatlisi ikram edilirken ögrenciler geleneksel dans oyunlari oynayarak Nevruz’u coskuyla kutladi. Nevruz kutlamalari kapsaminda Esenboga Külliyesinde insasi tamamlanan ’Bilim Kapisi’nin açilisi da gerçeklestirildigi.
Kaynak: İHA