Rusya'da Askerlik Subesine Molotof Kokteyli Saldirisi

Rusya’da savas karsitlarinin protestolari sürerken 21 asindaki bir genç Rusya’nin Moskova Oblasti’na bagli Luhovitsi kentindeki bir askerlik subesine molotof kokteylleri ile saldiri gerçeklestirdi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari nedeniyle birçok savas karsiti Rus halki sokaklarda protesto gösterilerini sürdürürken, Rusya’da bazi savas karsitlari ise bazi devlet ve ordu kurumlarina saldirilar düzenledi.

Rusya’nin Moskova Oblasti’na bagli Luhovitsi kentinde 21 yasindaki bir genç, hazirladigi molotof kokteyli ile kentteki askerlik subesine gitti. Genç daha sonra askerlik subesinin pencerelerini kirarak, hazirladigi molotof kokteylleri ile binayi atese verdi. Ayni zamanda eyleminin görüntülerini de kayda alan genç, daha sonra bu görüntüleri sosyal medyada paylasti. Binayi atese veren genç olay yerinden kaçarken, yangin ise itfaiye ekipleri tarafindan büyümeden kontrol altina alindi. Gerçeklesen eylemin ardindan saldiriyi düzenleyen genç ise, Luhovitsi kenti polisi tarafindan gözaltina aldi. Ifadesi alinmasi için karakola götürülen genç polislerin elinden kaçmayi basarirken, daha sonra genç ayni polisler tarafindan tekrardan yakalanarak gözaltina alindi. Rus basininda yer alan haberlerde ise, Nisan ayinda Rus ordusuna katilmasi için evraklari olusturulan gencin, askerlik subesini yakarak tüm askere alinacak gençlerin evraklarini imha etmeyi planladigi ifade edildi. Kendisini savas karsiti olarak nitelendiren gencin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA