Keçiören'de 18 Mart Zaferi'nin Coskusu Yasandi

Keçiören Belediyesi tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalari kapsaminda ilçedeki Neset Ertas Sanat ve Gösteri Merkezi’nde Türk Halk Müzigi korosu konseri düzenlendi.

Keçiören'de 18 Mart Zaferi'nin Coskusu Yasandi
Keçiören Belediyesi tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalari kapsaminda ilçedeki Neset Ertas Sanat ve Gösteri Merkezi’nde Türk Halk Müzigi korosu konseri düzenlendi.

Konserde katilimcilara hitaben konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “15 yasindaki çocuklarimiz cephede sehit oldu. Bazi liselerimiz, üniversitelerimiz mezun veremedi. Biz vatanimizi bayragimizin rengi olan sehitlerimizin kaniyla aldik. Atatürk manda olmayi kabul etmiyor, esaret altinda yasamaktansa hür ölmek Türk’ün serefidir diyor. Kimse bu vatani satamaz, kimse bu vatani parçalayamaz” dedi.

“Tarihimize sahip çikacagiz”

18 Mart Çanakkale Zaferi’ne iliskin bir dizi anekdotu da paylasan Baskan Altinok sunlari aktardi:

“Mevziler 8 metre ve 3 dakikada bir kinali kuzular sehit oluyor. O yigitler kosa kosa sehadet serbetini içtiler. Vatani, ülkesi, bayragi, dini, imani ve serefi için sehit oldular. ‘Kur’an-i Kerim okumayi bilen Kur’an okuyordu bilmeyenler kelime-i sehadet ediyordu’ diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. ‘Çanakkale Türk’ün imaninin ve cesaretinin zaferidir’ diyor yine Atatürk. Bize bu topraklari vatan kilan tüm yigitlerimizi, sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Anadolu zor bir cografya... Bu topraklarda yasamak oldukça zor. Bin yil bu topraklarda yasayan baska bir millet yok, baska bir medeniyet yok. Anadolu’ya giren milletlere ve devletlere baktigimiz zaman yok olup gitmisler. Tarihimize ve bu vatani bize birakan sehitlerimize, gazilerimize sahip çikacagiz. Bu ülkede yasayan ve yasayacak olan herkes sehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Vatan onlara minnettar”

“Asil hedef Türkiye”

Ortadogu’da yasanan savaslarin asil hedefinin Türkiye’yi parçalamak oldugunu da söyleyen Altinok konusmasini söyle sürdürdü:

“Irak yaniyor, Suriye yaniyor, Yemen yaniyor. Asil amaç Türkiye Cumhuriyetini parçalamak, kardesi kardese kirdirarak bölmek ve sonra kolay lokma olarak yutmaktir. Bunu 15 Temmuz’da yapamadilar. Hangi Türk, hangi Müslüman o gece uçaklarla meclisi bombalayabilir? Türkiye güçlendikçe oyunlar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti birçok alanda kendi ihtiyacini kendisi karsiliyor. IHA, SiHA, denizalti, savas gemisi, helikopter üretiyoruz. Su anda kullandigimiz mermilerin yüzde 95’ini kendimiz üretiyoruz ve dünyaya satiyoruz. Dünya savunma sanayii sirketlerinin arasinda üç tane de Türk sirketi var. 2023’te insallah savas uçagimiz da hangardan çikacak. Türkiye buna sahip olmamali diyorlar. Su an sikintilar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Ama daha büyük daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti doguyor. Allah devletimize zarar ve zeval vermesin. Allah kiyamete kadar devletimizi kaim ve daim eylesin”

Baskan Altinok’un konusmasinin ardindan belediye konservatuvari korosu Atatürk’ün sevdigi türküleri kahramanlik hikayelerinin anlatildigi sinevizyon gösterileri esliginde seslendirdi. Genel sanat yönetmenligini Ertugrul Karabulut ve koro sefligini Ömer Hayri Uzun’un yaptigi konserde birbirinden güzel türkülerle vatandaslara zafer coskusu yasatildi. Konuk sanatçi Ümit Tokcan’in da sahne aldigi konserde duygusal anlar da yasandi.
Kaynak: İHA