Binlerce Vatandas Soguk Havada Sehitler Yürüdü

Kirikkale’de 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümü dolayisiyla düzenlenen "fener alayi" etkinligine katilan binlerce vatandas, ellerinde Türk bayraklari ile soguk havaya ragmen sehitlere saygi için yürüdü.

Binlerce Vatandas Soguk Havada Sehitler Yürüdü
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümü dolayisiyla "fener alayi" etkinligi düzenlendi.

Kirikkale Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlige katilan vatandaslar, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda bir araya geldi. Mehter takimi esliginde sehitlere saygi için yürüyen binlerce vatandas, "sehitler ölmez vatan bölünmez" slogani atti. Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ögrencileri de yürüyüs sirasinda büyük Türk bayragi açti. Vatandaslar, ellerinde mesaleler ve Türk bayraklari ile Atatürk Bulvari, Nur Geçit ve Hürriyet Caddesi’nden geçerek baslangiç noktasina geldi. Yürüyüs ani ise dron ile havadan görüntülendi. Etkinlik, Mehter Takimi’nin gösterisi ve fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, yürüyüs sonrasi gazetecilere yaptigi açiklamada, dünyayi degistiren, mazlum milletlerin bagimsizlik mücadelesini atesleyen, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümünü idrak ettiklerini söyledi.



Kirikkale’nin en çok sehit veren iller arasinda oldugunu ifade eden Tekbiyikoglu, "Bu tarih ayni zamanda 2002 yilindan itibaren 4768 sayili kanunla sehitler yili olarak tertip edildi. Kirikkale’mizde Osmaniye ilimiz ile beraber Türkiye’de en fazla sehide sahip olan bir il. Biz bununla gurur duyuyoruz. Kirikkaleliler bugüne hem 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yil dönümü hem de sehitler günü olmasi hasebiyle bu programa önemli derecede ilgi gösterdiler ve muazzam katkida bulundular. Hep beraber bir fener alayi düzenledik. Vatandasimizin teveccühü çok yüksek oldu. Allah hepsinden razi olsun. Bütün sehitlerimizin yattigi yerler nur olsun" dedi.

Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Erol Bakir ise "Belediye baskanimizin baslatmis oldugu ve gelenek haline gelen bu yürüyüsü soguk havaya ragmen genis bir katilimla yapmis olduk. Bütün katilan arkadaslara tesekkür ediyorum" diye konustu.

"Fener alayi" etkinligine Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Cumhuriyet Bassavcisi Ibrahim Keskin, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Baris Cücen ve AK Parti Il Baskani Mustafa Kaplan katildi.

Kaynak: İHA