Polonyali Bilgisayar Korsanlari Ruslara, Ukrayna Savasi Ile Ilgili 20 Milyon Kisa Mesaj Atti

Polonyali bilgisayar korsanlari, Rusya’nin sansür ve bilgi dolasimini engelleyici sistemlerini saf disi birakarak, Rus vatandaslarina kisa mesaj ve eposta gönderilebilen bir internet sitesi kurup dünya çapindaki Rusya vatandaslarina 20 milyondan fazla kisa mesaj gönderdi.

Polonyali Bilgisayar Korsanlari Ruslara, Ukrayna Savasi Ile Ilgili 20 Milyon Kisa Mesaj Atti
Rusya’nin Ukrayna saldirilari devam ederken, Rus vatandaslarinin da savas karsiti söylemlerine yönelik sansür uygulaniyor. Polonyali bilgisayar korsanlari da Rusya’nin sansür ve bilgi dolasimini engelleyici sistemlerini saf disi birakarak Rus vatandaslarina kisa mesaj ve eposta gönderilebilen bir internet sitesi kurdu. Dünyanin dört bir yaninda yasayan Rus vatandaslarina Ukrayna’da yasanan savas ile ilgili 20 milyondan fazla SMS gönderdi. Siteyi kuran "Squad 303" isimli grubun sözcüsü, "Amacimiz Putin’in kurdugu dijital duvari yikmakti" dedi.

Ikinci Dünya Savasi sirasinda büyük basarilar gösteren 303. Havacilar Filosuna atifla kendilerine ’Squad 303’ ismini veren Polonyali bilgisayar korsanlari, Rusya’dan kisi ve sirketlere ait 20 milyon cep telefonu numarasi ve 140 milyona yakin eposta adresi ele geçirdi.

Rus vatandaslarina gönderilen mesajda, "Biz, dünya insanlarinin Rus ulusuna bir mesaji var. O ulus ki bagimsiz Ukrayna’ya silahli kuvvetle ile saldirmak gibi utanç verici bir karari veren diktatör Putin yüzünden büyük bir bedel ödeyecek. Dünya devletlerinin bir araya gelerek Rusya’nin saldirganligina verecegi cevap, tüm ülkenin (Rusya) yikilmasina sebep olacak. Fakat 150 milyona yakin Rus Ukrayna’daki savasin sebep ve amaçlari hakkindaki gerçegi bilmiyor. Bu durum Kremlin’in yalanlariyla ve propagandasiyla sürdürülüyor. Rusya’da özgür bir medya yok ve internet sansürlü durumda. Bizler direkt olarak esir durumdaki bu ülkenin vatandaslarina hitaben mesaj gönderebiliriz” ifadelerine yer verildi.

Su ana kadar gönderilen mesajlar 20 milyonu asarken, sosyal medya hesabindan açiklama yapan bilgisayar korsanlari, 20 milyon mesajin gönderildigini ve 120 milyon mesajin daha gönderilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA