İşgal saldırılarında 20'nci gün: Sanal müzakere bugün de sürecek

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları 20'nci gününe girdi. Rus birliklerinin başkent Kiev'e yönelik ilerleyişi devam ederken, iki ülke arasındaki müzakere görüşmelerinin dördüncü turundan da sonuç çıkmadı. Sanal ortama taşınan görüşmelerin bugün de devam edeceği belirtildi. İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler...

İşgal saldırılarında 20'nci gün: Sanal müzakere bugün de sürecek
İşgal saldırılarında 20'nci gün: Sanal müzakere bugün de sürecek
Tüm dünyanın merakla takip ettiği Ukrayna-Rusya Savaşı, 20'nci gününde devam ediyor.

İki ülke, dün yeniden müzakere masasına oturdu. Online olarak gerçekleştirilen müzakerelerin dördüncü toplantısından da sonuç çıkmadı. Heyetlerin bugün yeniden bir araya geleceği belirtildi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bazı Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yabancı uyruklu paralı savaşçı gönderdiğini belirterek, 'Tüm yabancı paralı savaşçıların Ukrayna'da bulundukları yerleri biliyoruz. Bu yerlere saldırılar düzenleyeceğiz.' dedi.


İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...

14.20 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının, Rusya-İran ilişkilerini etkilemeyeceğine söyledi.

LAVROV'DAN ABD'YE BİYOLOJİK LABORATUVAR TEPKİSİ

ABD'nin Ukrayna'daki askeri biyolojik laboratuvarları iddiası hakkında da konuşan Lavrov, "Bu tür faaliyetlerin kabul edilemez olduğuna dünya toplumunun ikna olduğuna ve ikna olmaya devam edeceğine inanıyorum." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ukrayna'daki duruma, bölgesel ve uluslararası arenada meydana gelen yeni gelişmelere değinerek, "Buna kayıtsız kalamayız. Ukrayna, Afganistan, Yemen veya dünyanın neresinde olursa olsun savaşı açıkça kınıyoruz." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: ABD'nin, İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması sürecinde fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz

KİEV'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

13:58 Avrupa Birliği (AB) ve G7 üyelerinin de dahil olduğu bir grup ülke, Rusya'ya Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) çerçevesindeki "en çok kayrılan ülke" statüsünün bugün itibarıyla uygulanmayacağını bildirdi.

12:53 Bakan Çavuşoğlu: "Tahliyeler için bugün ya dayarın güzle haber gelecek"

12:33 Mariupol'dan 300 kişi tahliye edildi

12:17 MSB kaynakları Mariupol'daki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama: Rusya tarafından yollardaki mayınlar temizlendi

12:12 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu akşam başlayacak ve perşembe sabahına kadar sürece 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi

11:56 Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Abramçenko, "Dünya sadece ABD ve Avrupa Birliği'nden ibaret değil. Rusya yeni pazarlara girerken yeni tedarikçilerle anlaşmalar yapıyor" dedi. Abramçenko, ülkede herhangi bir ürünün tedarikinde sorun olmadığını, Türkiye dahil yabancı ülkelerden de çeşitli ürünlerin ithalatını artırdıklarını söyledi.

2 BİNDEN FAZLA SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

11.16: Ukraynalı yetkililer, Mariupol'da 2 binden fazla sivilin öldüğünü söyledi

11.07: Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından ülkeden kurtarılan Azerbaycan vatandaşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

11.06: Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesinin tamamını kontrol altına aldığını açıkladı.

10.40: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi: Savaş Mayıs ayında bitebilir.

10.38: Kiev'de ölümcül patlamalar yaşanıyor.

10:46 3 BAŞBAKAN KİEV'E GİDİYOR

Polonya, Çekya ve Slovenya Başbakanları Zelenskiy ile görüşecek

09:26 Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamaya göre, bugün Rusların düzenlediği saldırılar sırasında top mermisi, başkent Kiev'in Podolskiy semtinde bulunan 10 katlı apartmana isabet etti.

08.35: Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4. tur müzakerelerin "zor" olduğunu belirterek, "Müzakereler, barış, ateşkes, askeri birliklerin çekilmesi ve güvenlik garantileri için yapılıyor" dedi.

Yapılan müzakerelere alt grupların ek çalışmalar yapması için "teknik ara" verildiğini belirten Podolyak, müzakerelerin bugün devam edeceği bilgisini paylaştı.

08.05: Ukrayna savaşta 90 çocuğun öldüğünü açıkladı.

07.05: Ukrayna tarafı insani koridorların yeniden açılması ve açık tutulması için girişimde bulunulacağı açıklandı.

05.00: Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Alexey Polishchuk, RIA Novosti'ye verdiği röportajda, Rus askerlerinin Çernobil ve Zaporijya nükleer santrallerindeki durumu tesis personeli ile birlikte kontrol altına aldığını söyledi.

03.30: Japonya'dan, Devlet Duması milletvekilleri de dahil olmak üzere 17 Rus'a yaptırım kararı geldi.

00.09: ABD televizyon kanalı FOX News muhabiri Ukrayna'daki çatışmalarda yaralandı. İngiliz asıllı savaş muhabiri Benjamin Hall'un yaralandığı sırada Ukrayna'nın başkenti Kiev'ın dış bölgesinde güvenlik açısından riskli bir alanda görev yaptığı belirtildi.

23.20: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu.