Enerjicell'den Yenilenebilir Enerji Atagi
Yeni yatirimlarinin faaliyete geçmesiyle birlikte Enerjicell, yilda 40 bin ton karbondioksit salinimini engelleyerek, 87,5 milyon kWh üretimi ile 3 bin 250 baz istasyonunun enerji ihtiyacini karsilayacak.

Bu yatirim sayesinde Turkcell’in Karadag RES türbinindeki yenilenebilir enerji üretimi yüzde 25 artisla 85 milyon kWh seviyesine çikarilacak. Günes santrallerinin de katkisiyla bu rakam 87,5 milyon kWh üretime ulasacak.
Turkcell’in sürdürülebilirlik yaklasimi çerçevesinde yeni enerji yatirimlarini önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini belirten Enerjicell Genel Müdürü Erkin Kilinç, sunlari söyledi:
“Dünyada enerji kaynaklarinin verimli sekilde kullanilmasina yönelik çalismalarin önem kazanmasiyla birlikte Turkcell, çevre dostu enerji üretim yöntemlerine yaptigi yatirimlari da hizla artiriyor. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik hedeflerimiz dogrultusunda Turkcell’i 2030’a kadar enerji ihtiyaçlarini yenilenebilir kaynaklardan karsilayan ve 2050’ye kadar sifir karbon salinimi hedefine ulasmis noktaya getirmek için çalisiyoruz.”
Kilinç, Turkcell Enerji’nin Türkiye’nin dört farkli lokasyonunda gerçeklestirdigi öz tüketim modeline uygun günes enerjisi (GES) projelerine yenilerini katarak devam edecegini söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük veri merkezi olan Turkcell Ankara Veri Merkezi bünyesinde 800 kWp gücünde ek bir günes projesinin kurulumu için çalismalara basladik. Yeni yapacagimiz agirlikli günes projeleri ile kapasitemizi 2022 yilinda 50 MW’a çikarmayi hedefliyoruz” dedi.
Kilinç, yakin zamanda müsterilerine Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklariyla ilgili önemli bir müjde daha vereceklerini sözlerine ekleyerek, ”Insa ettigi günes enerji projeleri sayesinde kazandigi tecrübelerle Turkcell Enerji, yakin zamanda bu deneyimi sahaya tasiyarak, müsterilerine farkli finansman paketlerinin oldugu çözümler getirmek için de çalismalara basladi.
Uçtan uca proje kurulumu ve finansmani saglanarak müsteriler, kolay bir sekilde günes projelerine erisebilecekler. Çok yakinda bu konuyla alakali detayli bir lansman gerçeklestirecegiz” diye konustu.
