Yenisehir Belediyesinden 65 Yas Ve Üzeri Vatandasa Evde Bakim Hizmeti

Diyarbakir Yenisehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na kayitli 65 yas ve üzeri vatandaslari evlerinden ziyaret ederek evde bakim hizmeti veriyor.

Yenisehir Belediyesinden 65 Yas Ve Üzeri Vatandasa Evde Bakim Hizmeti
Merkez Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci’nin talimatlari ile Yenisehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü ekipleri ilçede hayata geçirilen Yasli Destek Programi (YADES) Projesi kapsaminda 65 yas ve üzeri vatandaslara evde bakim hizmeti vererek tüm ihtiyaçlarini karsiliyor.

Evde Bakim Hizmeti’ne gereksinim duyan 65 yas ve üzeri vatandaslarin evlerinde tüm ihtiyaçlarinin karsilandigini belirten Besikci, "Evde bakim hizmeti ile 65 yas ve üstü evde yalniz yasayan, evde kisisel temizliklerine yardimci olabilecek baska bir yakini bulunmayan vatandaslarimizin ev temizligi ve kisisel bakimlari için YADES Projemiz kapsaminda Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügümüz bünyesinde Evde Bakim Birimimizi kurduk" dedi.



“Ekipte, hemsire, kuaför, sosyal hizmet uzmani ve temizlik elemanlari bulunuyor”

Baskan Besikci, "Evde bakim birimimizde görevli hemsiremiz yaslilarimizin seker, tansiyon ve ates ölçümlerini düzenli olarak yaparak, gerek gördügünde hastaneye sevkini yapiyor. Kuaförümüz yaslilarimizin saç, tirnak ve cilt bakimlariyla ilgilenirken, ev temizliginden sorumlu olan çalisanimiz evi temizliyor. Sosyal hizmet uzmanimiz, yaslilarimiz ve yakinlariyla gerekli görüsmeleri yapip, rapor tutuyor. Her hafta bir psikologumuz degerli büyüklerimize gerekli sosyal ve psikolojik destegi saglarken, bir çalisanimiz yaslimizin evindeki fiziksel eksiklikleri tespit ederek gerekli boya, tamirat gibi ihtiyaçlari gidermeye çalisiyor. Ayrica yaslimizin banka, hastane ve kamu kurum ve kuruluslara ulasimlarini da sosyal taksilerimizle ücretsiz sagliyoruz. Kültürümüzün tasiyicilari ve evlerimizin basköselerinde agirladigimiz koca çinarlara hizmet etmek boynumuzun borcudur. Onlari ikinci baharlarinda yalniz birakmayacagiz ve belediye olarak elimizden geleni yapacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA