Ukrayna Birlikleri, Kiev'e Saldirmaya Hazirlanan Rus Tanklarini Imha Etti

Rus ordusu Ukrayna’nin baskenti Kiev’e saldiri gerçeklestirmek için hazirliklarini sürdürürken, Ukrayna birlikleri de mevzilenen Rus ordusuna ait tanklari sok baskinlarla imha etmeye devam ediyor.

Ukrayna’nin birçok kentine saldirilar düzenleyen Rusya, ülkedeki en önemli hedef olan baskent Kiev’e de saldiri için kent disina yiginak yapmaya devam ediyor. Kiev’in kent disinda binlerce asker ve askeri araçlarla yiginaklar yapan Rus ordusu, halen sevkiyatlarina devam ederken, bugün düzenlenen sevkiyatlar ise Ukrayna askerlerinin sok baskinlarina hedef oldu. Kiev’in çikisinda Sovyet yapimi BMP-2 tanklarini yürüten Rus ordusu, hiçbir seyden habersiz yolda ilerlerken Ukrayna askerleri tarafindan takip edildi. Ukrayna askerleri görüs açisina giren Rus tanklarini hedef alarak 30 mm çapinda top atislari gerçeklestirdi. Önce bir tank isabetli atisla imha edildi ardindan arkasindaki bir tank yine top atislariyla imha edildi. Neye ugradigini sasiran Rus askerleri tanklardan çikarak kaçismaya basladi.

Konvoyda bulunan bir tank ise panik yapip kontrolden çikarak bos bir araziye daldi. Diger tanklar ise Ukrayna askerlerinin hedefi olmamak için park haline geçti. Ukrayna askerleri ile Rus askerleri arasinda çikan çatismada Rus askerlerin agir kayiplar verdigi, tankçi birliklerinin ise Ukrayna askerleri tarafindan püskürtülerek geri döndügü ögrenildi.
Kaynak: İHA