Bakan Nebati'den Londra Temaslari Hakkinda Açiklama

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Bankaci ve yatirimcilarla belirli periyotlarda iletisimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalindi” dedi.

Bakan Nebati'den Londra Temaslari Hakkinda Açiklama
Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, 7-8 Subat 2022 tarihlerinde Londra’da bankaci ve yatirimcilarin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Londra’ya gerçeklestirdigi ziyaret sonrasi açiklamalarda bulunan Bakan Nebati, “Toplam 2 gün süren görüsmelerde 18 varlik yönetim sirketi, 19 uluslararasi kalkinma ve yatirim bankasi ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapi ve girisim sermayesi fonu ve teknoloji sirketi katilim sagladi ve toplam 100’e yakin üst düzey yönetici ile görüsmeler gerçeklestirildi.

Yatirimcilar tarafindan yogun ilgi gösterilen toplantilarda, Türkiye Ekonomisinin görünümüne iliskin degerlendirmeler paylasildi. Buna ek olarak Türkiye Ekonomi Modeli hakkinda kapsamli bilgiler verildi ve önümüzdeki döneme iliskin öngörüler üzerinde görüs alisverisinde bulunuldu” dedi.



“Bankaci ve yatirimcilarla belirli periyotlarda iletisimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalindi”

Toplantilarda, döviz kurlarinda saglanan istikrar ile Türkiye’deki enflasyonun geçici oldugunu dile getirdiklerini belirten Bakan Nebati, “Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansi, saglikli kamu maliyesi, saglam bankacilik sektörü ve düsük borçlulugu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çikan ve önemli bir potansiyel barindiran gelismekte olan yildiz bir ülke oldugu toplantilarda vurgulandi. Ayrica, döviz kurlarinda saglanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici oldugu toplantilarda dile getirildi.

Bankaci ve yatirimcilarla belirli periyotlarda iletisimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalindi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA