Istanbul Valisi Yerlikaya'dan Üsküdar'daki Patlamaya Iliskin Açiklama

Üsküdar’da öglen saatlerinde dogalgaz patlamasinin yasandigi binada incelemelerde bulunan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’ser bin TL para ve kira yardiminda bulunuyoruz” dedi.

Istanbul Valisi Yerlikaya'dan Üsküdar'daki Patlamaya Iliskin Açiklama
Üsküdar’da Validei Atik Mahallesi Abacidede Sokak’ta öglen saatlerinde 4 katli bir binanin en üst katinda dogalgaz patlamasi meydana gelmis, çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edilmisti. Polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi alirken, is makinalari ile binada kontrollü yikim gerçeklestirilmisti. Istanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde incelemelerde bulunarak, ekiplerden bilgi aldi.

“Vatandaslarimizin evlerini eski haline getirmek için buradayiz”

Vali Yerlikaya, patlamaya iliskin yaptigi açiklamada, “Patlamanin meydana geldigi binanin belediye ve Çevre Sehircilik Bakani Murat Kurum’un da konuyla ilgili çalismalari sonucu yikimi baslatildi. Hepimize büyük geçmis olsun. 42 vatandasimizin barindigi apartmanda devlet olarak, valilik olarak, kaymakamlik, ilçe belediye baskanimiz ve AFAD ile birlikte vatandaslarimizin evlerini eski haline getirmek için buradayiz. Onlari magdur birakamayiz. Otele gitmek isteyenleri otelde ve misafirhanelerde barindiracagiz. Tedbir amaçli dört bina da bosaltildi. Belediyemiz yikim kararini aldi. 19.00 itibariyla yikima basladi.

Çevre ve Sehircilik Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum bakanimizin geçmis olsun mesajini iletiyorum” dedi.



“Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’ser bin TL para ve kira yardiminda bulunuyoruz”

Vali Yerlikaya, “Süratle Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin koordinasyonunda 14 daire sahibine teslim edilecek. Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’ser bin TL para ve kira yardiminda bulunuyoruz. 4 binadaki vatandaslar ile cami çerçeveleri kirilan vatandaslarimizin sikintisi da Belediye Baskanligi ve valiligimiz tarafindan halledilecek. Yaralanan kardesimize de geçmis olsun diyoruz. Çevre ve Sehircilik Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilacak bina da hak sahiplerine teslim edilecek" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA