Fas'ta Düstügü Kuyuda Hayatini Kaybeden Rayan Son Yolculuguna Ugurlandi

Fas’ta 32 metre derinligindeki kuyuya düserek hayatini kaybeden 5 yasindaki Rayan, son yolculuguna ugurlandi.

Fas'ta Düstügü Kuyuda Hayatini Kaybeden Rayan Son Yolculuguna Ugurlandi
Fas’ta evlerinin yakininda 32 metre derinligindeki kurumus kuyuya düsen 5 yasindaki Rayan’in kurtarma çalismalari sonucunda 5 gün sonra düstügü kuyudan cansiz bedeni çikarilmisti. Küçük çocugun ölümü tüm dünyayi yasa bogarken, küçük çocuk Safsavan bölgesindeki Douar Dartan’daki Zaviye Mezarligi’nda topraga verildi.

Mezarliga giden yollarda ve mezarlikta polis ve jandarma güvenlik önlemleri alirken, küçük çocugun cenazesinde kalabalik olusmasini engellemek amaciyla birtakim kisitlamalar uygulandi. Bölgeye gelen araçlarin belirli bir noktadan sonra ilerlemesine izin verilmezken, arabalarini park edenler yaklasik 8 kilometre yürüyerek mezarliga ulasti. Rayan, dualarla son yolculuguna ugurlandi.

Fas’ta 1 Subat Sali günü Safsavan kirsalindaki Igran köyünde 5 yasindaki Rayan’in evlerinin yakinindaki sondaj kuyusuna düstügü haberi gelmis, yogun kurtarma çalismalari sonucu 5’inci günde küçük çocuga ulasilabilmisti. Küçük Rayan’in kuyudan çikarilip ambulansa alindiktan kisa bir süre sonra hayatini kaybettigi bildirilmisti.
Kaynak: İHA