Jandarmadan Sahte Saat Operasyonu Açiklamasi 740 Saat Ele Geçirildi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yurtdisindan yasa disi yollarla temin ettigi dünyaca ünlü saat markalarinin taklidi olan kol saatlerini, fahis fiyatlara satan sahsi suçüstü yakaladi. Operasyonda 740 adet sahte kol saati ele geçirilirken, sahsin sahte saatleri yüksek fiyatlardan satarak milyonlarca liralik haksiz kazanç sagladigi ögrenildi.

Jandarmadan Sahte Saat Operasyonu Açiklamasi 740 Saat Ele Geçirildi
Istanbul Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilikla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri; süpheli bir sahsin, yaklasan “Sevgililer Günü”nü firsat bilerek, yurtdisindan yasadisi yollarla Türkiye’ye getirttigi dünyaca ünlü markalara ait sahte saatleri yüksek fiyatlardan satarak milyonlarca liralik haksiz kazanç sagladigi bilgisini aldi.

E-ticaret üzerinden satis yapti

Yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip neticesinde; K.E.’nin elindeki sahte veya taklit ürünlere e-ticaret üzerinden müsteri buldugu, yakalanmamak için internet sitesinde farkli bir adres gösterdigi tespit edildi. Elde edilen bilgiler dogrultusunda dügmeye basan jandarma ekipleri; saatlerin depolandigi adrese operasyon düzenledi ve süpheli sahsi suçüstü yakaladi. Depoda yapilan aramalarda; dünyaca ünlü çesitli saat firmalarina ait 740 adet kol saati ele geçirildi. Yakalanan K.E., ifadesinin alinmasinin ardindan adli makamlara sevk edilirken, baglantida oldugu kisilerin tespitine yönelik çalismalar devam ediyor.

Jandarma uyariyor

Jandarma yetkilileri; özellikle son 2 yildir dünya genelinde yasanan pandeminin de etkisiyle e-ticaretin giderek yayginlastigini, vatandaslarin bu tarz sahte ürünler alarak magduriyet yasamamasi için çok dikkatli olmasi gerektigini, alinacak ürünün ya da hizmetin güvenilir, ticari sicil kaydi olan yerlerden temin edilmesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA