Fas'ta 32 Metre Derinligindeki Kuyuda Mahsur Kalan Çocuk 5 Gün Sonra Çikarildi

Fas’ta 32 metre derinligindeki kuyuya düsen 5 yasindaki Rayan, yapilan kurtarma çalismalarinin ardindan 5 gün sonra düstügü kuyudan çikarilarak, hastaneye sevk edildi.

Fas'ta 32 Metre Derinligindeki Kuyuda Mahsur Kalan Çocuk 5 Gün Sonra Çikarildi


Fas’in Safsavat sehrindeki Temurt bölgesine bagli Igtan köyünde evinin yakinindaki 32 metre derinligindeki kurumus kuyuya düsen 5 yasindaki Rayan, kurtarma çalismalari sonucunda 5 gün sonra düstügü kuyudan çikarildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Rayan, polis ve jandarmanin yogun güvenlik önlemleri altinda olusturulan koridorla ambulansa alinarak Fas Kraliyet Jandarmasina ait ambulans helikoptere tasindi. Küçük çocuk daha sonra helikopter ile hastaneye sevk edildi. Küçük çocugun saglik durumu hakkinda henüz açiklama yapilmadi.

Geçtigimiz sali günü evlerinin yakinindaki sondaj kuyusuna düsen 5 yasindaki Rayan’a ulasmak için yapilan bütün girisimler sonuçsuz kalinca çarsamba sabahi kuyuya es deger derinlikte bir kazi yapilmaya baslanmisti. Kuyuya indirilen bir kamera yardimiyla Rayan’in hayatta oldugu ancak yarali oldugu tespit edilmis, küçük çocugun havasiz kalmamasi için kuyunun içine oksijen verilmisti.

Buldozerler ve is makineleri ile yapilan kazida yer yer toprak kaymalari yasanmasi üzerine kaziya yatay düzlemde insan gücü ile devam edilmis, toprak kaymalarina karsi büyük ve genis borularla tünel yapilarak önlem alinmisti.
Kaynak: İHA