O gün geldi! Rusya-Ukrayna krizinde ABD askerleriyle ilgili kritik gelişme

Pentagon geçtiğimiz günlerde ABD'nin Polonya'ya ve Almanya'ya 2 bin asker göndereceğini duyurmuştu. Ukrayna ve Rusya arasındaki krizde yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Rusya’ya karşı NATO’yu desteklemek amacıyla göndereceği askerlerin bugün Polonya’da olmasının beklendiği ifade edildi. Duyuruyu yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen Savunma Bakanlığı kaynakları, varış zamanının güvenlik ve lojistiğe bağlı olarak değişebileceğini de ifade etti.

ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehdidi karşısında Avrupalı NATO müttefiklerini desteklemek ve Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla göndereceği askerlerin bugün Polonya'da olacağı ifade edildi. İsminin açıklanmaması koşuluyla basına konuşan Savunma Bakanlığı kaynakları, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek amacıyla ilk ABD askeri kuvvetlerinin bugün Polonya'ya varmasının beklendiğini ve varış zamanının güvenlik ve lojistiğe bağlı olarak değişebileceğini ifade etti.

PENTAGON SÖZCÜSÜ KIRBY DUYURMUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD'nin Polonya ve Almanya'ya 2 bin asker göndereceğini ve Almanya'da konuşlu bin askerin Romanya'ya kaydırılacağını açıklamıştı.

ABD'nin Polonya'da hem NATO hem de ikili anlaşmalar neticesinde konuşlanmış yaklaşık 4 bin 500 askeri bulunuyor.