Izmir'de Kaçak Kazi Operasyonunda Çok Sayida Patlayici Ele Geçirildi

Izmir’in Ödemis ilçesinde kaçak kazi yapildigi belirlenen bölgeye operasyon düzenleyen polis ekipleri, 9 süpheliyi suç üstü yakaladi. Öte yandan operasyonda çok sayida patlayici ele geçirildi.

Izmir'de Kaçak Kazi Operasyonunda Çok Sayida Patlayici Ele Geçirildi
Ödemis Ilçe Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri, kirsal Tosunlar Mahallesi’nde bulunan bir arazide kaçak kazi yapildigi bilgisi üzerine harekete geçti. Sarp araziye yaya olarak giden ekipler, bölgeye Ödemis Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafindan F.A., L.Ç., M.Ö., M.T., E.A., R.A., T.A., A.D. ve T.Y. adli 9 süpheli, kaçak kazi yaparken suç üstü yakalandi. Kazi alaninda yapilan aramada, 1 el jeneratörü, 1 el dedektörü ve kazi çalismalarinda kullanilan kazma, kürek, çekiç ve balyoz gibi malzemeler ele geçirildi.

Kayalari patlatarak define ariyorlarmis

Öte yandan yapilan aramada, patlayici madde yapiminda kullanilan amonyum nitrat maddesi, 6 adet el yapimi patlayici madde, yaklasik 5 metre uzunlugunda patlayici madde üzerindeki kablolarla ayni sekilde olan kablo da ele geçirildi. Süphelilerin patlayici maddelerle kayalari patlatarak define aradiklari ögrenildi.

Suç üstü yakalanan 9 süpheli, polis ekiplerince gözaltina alinarak, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA