Ceren Ece Öksüz, Cumhurbaskani Erdogan Ile Aralarinda Geçen Diyalogu Anlatti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in geçtigimiz hafta sonu Trabzon’da gençlerle bir araya geldigi bulusmada “Kesisme: Iyi ki varsin Eren” filminin müzigi “Heyamo” adli sarkiyi seslendiren Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ikinci sinif ögrencisi Ceren Ece Öksüz, Cumhurbaskani Erdogan ile aralarinda geçen o anlari anlatti.

Ceren Ece Öksüz, Cumhurbaskani Erdogan Ile Aralarinda Geçen Diyalogu Anlatti
Cumhurbaskani Erdogan’a filmdeki sarkiyi kendisinin seslendirdigini söylediginde çok sasirdigini sarkiyi daha sonra canli okuyarak kendisine sürpriz yaptigini anlatan Öksüz, Cumhurbaskani Erdogan’in duygulandigini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan’in böyle bir ortamla karsilasacagini hiç tahmin etmedigini belirten Öksüz, “Trabzon gençlik bulusmasinda bir araya geldik. Baska ortamlarda belki o kadar yakin bir araya gelemeyebilirim. Trabzon’da yapilmasi çok güzel oldu. Özellikle gençlerin sorularina cevap alabildigi bir ortami. Bu nedenle ben de, orada bulunan gençler de çok sansliyiz. Sayin Cumhurbaskanimiza soru yönelttim; ’Eren Bülbül’ün anisina yapilan filmi izlediniz mi?’ diye. Kendisi de ’Izledim, sen galiba seyrettin’ dedi bana. Ben de kendisine sürpriz olarak oradaki eseri benim seslendirdigimi söyledim. O an çok sasirdi. Beklemiyordu, bilmiyordu. Daha sonra canli olarak da eseri seslendirdim. Çok duygulandi, ben de çok gururlandim çok mutlu oldum. Tekrardan kendisine tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



O anda spontane gelisen bir durumdu

Normalde sarkiyi baskasinin okuyacagini ancak her seyin spontane bir sekilde gelistigini anlatan Öksüz, “Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde okuyorum. Kendi cografyasinin ezgilerini yasatmaya çalisan, onlari gelecek kusaklara aktarmaya çalisan, bu yolda kendini adamaya baslamis bir gencim. Müzigi ben yapmadim. O anda aslinda spontane gelisen bir durumdu. Normalde baskasi okuyacakti ben playback yapacaktim. Sette yönetmenimiz benim sesimi dinledi. ’Bana tamam Istanbul’daki iptal sen söyleyeceksin’ dedi.

Daha henüz stüdyoya girmedik, o anda canli sekilde kaydettik. Eren’e duydugumuz kalbi duygularla o anda söylemis oldugumuz bir agit ‘Hayemo’ önceden biliyorduk anonim bir halk eseri” diye konustu.



“Cumhurbaskanimizin paylasimindan sonra çok fazla tebrik mesaji aldim”

Seslendirdigi sarkiyla ilgili çok güzel mesajlar aldigini belirten Öksüz, “Çok güzel mesajlar aldim. Özellikle Cumhurbaskanimizin da sosyal medya paylasimindan sonra çok fazla tebrik mesaji aldim. Destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Özellikle böyle bir sinema filminde böyle bir görev almak, benim için bambaska bir gurur. Film gurur verici, sorumlulugu büyük bir is. Çünkü yasanmis var olan bir kahramanlik hikâyesini perdeye aktarmak gerçekten zor bir is. Ortaya çikan eser çok güzel oldu. Emegi geçen herkesin eline saglik. Zaten yasanmis bir hikâye oldugu için çok diyecek bir sey bulamiyorum. Bir kahramanlik hikâyesinin tekrar böyle bir sinema filmiyle ani kalmasi çok güzel oldu” seklinde konustu.



“Egitimime halk müzigi dalinda devam etmek istiyorum”

Egitimine halk müzigi dalinda devam etmek istedigini ifade eden Öksüz, “Su an zaten akademik olarak okul hayatima devam ediyorum Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ögrencisiyim. Bundan sonra da iyi bir üniversitede, insallah konservatuar egitimime halk müzigi dalinda devam etmek istiyorum. Umarim olur, halkimiz da kabul ederse topluma yakisir bir sanatçi olmak istiyorum. Derslerim de iyi. Okul arkadaslarim olsun, müdürüm, ögretmenlerim, disardan arkadaslarim olsun hepsine tesekkür ediyorum, arayip sordular tebrik ettiler” diye konustu.

Kaynak: İHA