Odunlari Gösterip 2 Yasli Kadinin Kefen Parasini Çaldilar

Denizli’de odun yardimi bahanesiyle güvenlerini kazandiklari 2 yasli kadinin evine zorla girerek 55 bin TL degerinde altin ve para çalan 3 süpheli, JASAT’in titiz çalismasi sonucu yakalandi. Yasli kadinlarin kefen parasina göz diken ve 2’si kardes olan süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Odunlari Gösterip 2 Yasli Kadinin Kefen Parasini Çaldilar


Olay, Denizli’nin Baklan ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Izmir’den plakasiz bir kamyonet ile yola çikan 3 süpheli, aracin kasasina bir miktar odun parçasi doldurarak Bakan ilçesine geldi. Bölgede gözlem yapan süpheliler, yalniz yasadigina kanaat getirdikleri önce 75 yasindaki Zehra Haykiran, daha sonra ise 92 yasindaki Emine Kasap’in evine geldi. Kendilerini kaymakamlik görevlisi olarak tanitip, odunlari da yardim için getirdiklerini ifade ederek iki kadinin güvenini kazanan süpheliler, ellerindeki yardim parasi oldugunu söyledikleri 200 TL’yi uzatip yaslilardan parayi bozup üstünü getirmeleri talep etti. Evlerine giren Zehra Haykiran ile Emine Kasap’i gizlice takip eden süpheliler, yasli kadinlarin sakladiklari yerden çikardiklari ve içerisinde kefen paralarinin bulundugu torbalari zorla alarak kayiplara karisti.

Yasli kadinlarin çigliklari üzerine yardima kosan komsulari, durumu jandarmaya ihbar etti. Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Baklan Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, Zehra Haykiran’in evinden 50 bin TL degerinde para ve altin ile Emine Kasap’in evinden 5 bin TL nakit para çalan süphelilerin pesine düstü. Bölgedeki güvenlik kamerasi kayitlarinin titiz bir sekilde incelenmesi sonucu kimlikleri tespit edilen süpheliler, es zamanli operasyonlar ile gözaltina alindi. Jandarmadaki sorgularinda suçlarini itiraf eden süphelilerden 22 yasindaki Hasan Can E’nin 12, 16 yasindaki kardesi Eren E’nin 1 ve 20 yasindaki Görkem E’nin ise 11 adet suç kaydinin oldugu ortaya çikti. “Yagma ve nitelikli konut dokunulmazligi” suçlarindan mahkemeye sevk edilen süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Panige kapilan yaslilar, gözyaslarini tutamadi

Yikadigi çamasirlari topladigi sirada daha önceden tanimadigi süphelilerin yanina geldigini belirten 75 yasindaki Zehra Haykiran, “Yanima gelip, ‘Biz size bakacagiz’ dediler. Elindeki 100 TL’yi gösterip ‘Bunu sana getirdik. Sendeki paralarla bozup, bize üstünü ver’ dediler. Ben agirdan alinca, ‘Biz çikalim da sen rahat rahat parayi boz deyip’ disari çiktilar. Ben dolaptan paralari alip asagiya inerken, bir anda içeriye girdiler. Nasil oldu anlayamadim ama dolapta sakladigim paralari, altinlari, küpeleri ve zinciri aldilar. Ben, ‘Benim neyime bakacaksiniz’ diye sorarken, her sey biranda olupbitti. Jandarmadan Allah bin kere razi olsun” dedi.



Yasli kadinin çigliklari sonucu yardimina kosan komsusu Ali Demir de, “Olayi duyunca hemen kostuk ama kimseyi göremedik. ‘Odun getirdik, yardim edecegiz’ diyerek gelmisler. Komsumuz evine girince, arkadasindan içeriye gidip içerisinde para ve altinlarinin oldugu poseti alip gitmisler. Hemen durumu jandarmaya haber verdik. Allah razi olsun jandarmamiz, kisa sürede failleri yakalayip adalete teslim ettiler” diye konustu.



Yasadiklarinin sokunu halen atlatamayan 92 yasindaki Emine Kasap ise, süphelilerin yakalandigi haberini ögrenince gözyaslarini tutamadi. Yasli kadin, “Allah sizden bir kere degil, bin kere razi olsun” sözleriyle, jandarma ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA