Akaryakit Istasyonundan 5 Varil Mazotla Kaçti, Gece Kartallarina Yakalandi

Izmir Bornova ilçesinde akaryakit istasyonundan aldigi 5 varil mazotun parasini ödemeden araçla kaçan sahis, Bayrakli Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli gece kartallari olarak da bilinen çarsi ve mahalle bekçileri tarafindan kiskivrak yakalandi. Süphelinin birlikte hareket ettigi kisileri de ifsa etmesiyle birlikte toplamda 4 kisi gözaltina alindi.

Akaryakit Istasyonundan 5 Varil Mazotla Kaçti, Gece Kartallarina Yakalandi
Olay, Bornova ilçesi Evka-3 Mahallesi’nde bulunan bir akaryakit istasyonunda meydana geldi. Iddiaya göre, üzerinde plaka bulunmayan Hyundai marka minibüs ile akaryakit istasyonuna gelen Y.A., burada 5 varil mazot (856 litre) aldi. Sahis, aldigi mazotlarin parasini vermeden araçla istasyondan kaçinca durum görevliler tarafindan polise ihbar edildi. Sahsi yakalamak için polis ekiplerince çalisma baslatilirken, süphelinin Bayrakli ilçesi istikametine dogru kaçtigi yönünde bilgiler edinildi. Bunun üzerine Bayrakli Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli polisler ve gece kartallari olarak bilinen çarsi ve mahalle bekçileri zaman kaybetmeden harekete geçti.

Gece kartallarindan kaçamadi

Yapilan çalismalar neticesinde minibüs, polis ekiplerince Bayrakli Mahallesi 1635 Sokakta terk edilmis halde bulunurken, süpheli sahislar üzerinde yapilan detayli çalismalar neticesinde ise 1609/12 Sokakta olayin süphelisi Y.A., gece kartallari tarafindan kiskivrak yakalandi.

4 süpheli gözaltina alindi

Ekiplere, yalniz olmadigini ve olaya karisan 3 kisinin daha oldugunu, araç sahibi H.K.’nin evinin önünden minibüsü aldiktan sonra Bornova’nin Doganlar ilçesine giderek 5 adet varil aldiklarini, ardindan ise aracin plakasini söktüklerini ve sahislari minibüsten indirdikten sonra da akaryakit istasyonuna tek basina gittigini söylemesi üzerine gözaltina alinan Y.A., Bornova Polis Merkezine teslim edildi. Burada Y.A.’nin, Bornova ekiplerince olayla ilgili olabilecekleri süphesiyle yakalanarak emniyete getirilen A.K., H.K. ve E.K.’yi “Birlikte hareket ettigimiz sahislar bunlardi” diye polislere beyan etmesi üzerine ise 3 sahis da ekiplerce gözaltina alindi.

Süphelilerin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA