Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss Ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken Telefonda Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ve Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss, yaptiklari telefon görüsmesinde Ukrayna-Rusya krizini ele alarak, Rusya’ya daha hizli ve siddetli ekonomik önlemler uygulama konusunda anlasti.

Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss Ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken Telefonda Görüstü


ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss ile yaptigi telefon görüsmesinde Ukrayna-Rusya krizindeki gelismeleri ele aldi. Bakanlar, Rusya’nin, Ukrayna’nin dogusuna sözde bagimsizligi koruma bahanesiyle asker gönderme kararini kinayarak, Rusya’ya karsi hizli ve siddetli ekonomik önlemler gelistirmek ve uygulamak konusunda anlasti.

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Disisleri Bakani Antony Blinken bugün Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss ile görüstü. Blinken, Rusya’nin Ukrayna’nin dogusunda Rus yanlilari tarafindan kontrol edilen sözde cumhuriyetlerin sözde bagimsizligini tanima ve bu bölgelere baris gücü olarak Rus birlikleri gönderme kararini kinadi" denildi

Açiklamada ayrica, "Görüsmede, Rusya’ya karsi hizli ve siddetli ekonomik önlemler gelistirmek ve uygulamak için kapsamli ikili koordinasyonu ele alindi. Blinken, Ukrayna’nin egemenligine, toprak bütünlügüne ve Avrupa güvenligine olan bagliligina sarsilmaz destegini dile getirdi" ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA